Als je van Zowe houdt …


Zoë De Smedt (22), artiestennaam Zowe, is een singer/songwriter uit Aalst. Vanaf jonge leeftijd is ze al bezig met muziek en deze week brengt ze haar debuutsingle ‘Van je hou’ uit. 
“Ik heb een jarenlang traject afgelegd om vandaag mijn eerste, zelfgeschreven single te kunnen voorstellen”, zegt de fiere Zowe.

Sinds haar 8ste kijkt ze al op naar haar favoriete artiesten en covert ze hun liedjes. Enkele jaren later komt Zowe’s creatieve kant naar boven en begint ze muziek te maken met alles wat ze in huis kan vinden: lepels, vorken, speelgoed. Niet veel later tokkelt Zowe op de speelgoedpiano die ze krijgt van haar vader. Al snel wordt ze vertrouwd met de toetsen en tonen. Op haar 15e ontdekt Zowe haar nieuwste passie: de liefde voor het schrijven van liedjes. Ze begint met schrijven over gebeurtenissen en fantasieën en haalt inspiratie uit haar eigen omgeving.

“In het begin was schrijven een soort van therapie. Ik deed het vooral om mijn gedachten te ventileren en om te zetten in woorden. Maar na een tijdje werd het een passie en kon ik alleen maar denken aan schrijven. Vandaag de dag schrijf en zing ik mijn liedjes om mijn verhalen te delen met de wereld en om het publiek hun harten én geesten te boeien”, zegt Zowe.

Foto: Buzzard

Geef een reactie