Op weg naar de Miss België-kroon?: Nina Van Hoek (20, Hechtel)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 20-jarige Nina Van Hoek uit Hechtel. Is zij op weg naar de Miss België-kroon?. De toekomst wijst het uit. ‘It was mean to be , dat ik ooit aan een Missverkiezing zou deelnemen’, vangt Nina het gesprek aan. ‘Familie van mij nam ooit deel aan Miss Aruba en Miss Teen America. En sindsdien werd ik ook geprikkeld om zelf ook mijn kansen te wagen. Een Missverkiezing kan je meer kansen in het leven geven. Je kan hierdoor net dat stapje verder zetten in het leven. Net daarom heb ik de sprong gewaagd. Ik heb de liefde voor dit type wedstrijd al van heel vroeg met mij meegekregen. Met de jaren is het alleen maar groter geworden. Ik ben blij dat ik hier de kans krijg. Voor mij betekent dit iets heel speciaals.’

De Nina-twist
Nina bereidt zich maniakaal op haar Miss Limburg-deelname. ‘Natuurlijk neem ik deel aan deze wedstrijd om te winnen. Dat staat als een paal boven water. Maar daarnaast beschouw ik het ook als een heel mooie ervaring. Wanneer je verder komt in heel het Miss België-proces, krijg je ook de kans om heel veel leuke dingen te doen, mooie nieuwe vriendschappen op te bouwen en een stap verder te zetten in de modellenwereld. Ik heb heel veel Missverkiezingen al bestudeerd. En ik steel letterlijk met mijn ogen. Zo observeer ik heel veel en luister ik ook naar anderen. Maar ik probeer dat toch met een Nina-twist op mezelf toe te passen.’

Jongenstehuis
Nina heeft een job in een Genks jongenstehuis. ‘Ik werk met jongens, die werd geplaatst. Voor mezelf vind ik het een fantastische job. Ze jongens steunen me ook door dik en dun. Ik heb al een heel Team Nina, die flyers voor mij uitdelen. Ze zijn superenthousiast over mijn deelname.’

Foto: Collectie Nina Van Hoek

Geef een reactie