Helle Vanderheyden wordt Rapunzel in gelijknamige musical

Zoals reeds aangekondigd, gaat productiehuis Deep Bridgabove and beyond voor ‘Rapunzel’, hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf 26 maart 2023 mogen Stadsschouwburg Antwerpen Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor deze ‘bigger and bolder’* nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Grotere, magische sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…allemaal goed en wel, maar wie kan meer dan haar vrouwtje staan en knallen als ‘Rapunzel’ tussen al deze toeters en belle? Het antwoord is simpel: Helle!

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’!

Het brede publiek kent Helle Vanderheyden vast ook als actrice in tv-series zoals ‘De Kotmadam’ (Martha), ‘Geubels en De Belgen’ (vrouw van Philippe Geubels), ‘Nachtwacht’ (Okaju) en ‘Prinsessia’ (Prinses Iris), maar het palmares dat ze de afgelopen jaren opbouwde in de musicalwereld, oogt des te indrukwekkender!

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze o.a. mee in musicals als ‘Domino’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Doornroosje’, ‘Grease’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Aspe’, ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘La Cage aux Folles’ en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical ‘Assepoester’. Momenteel kan je Helle ook nog  aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van ‘MAMMA MIA!’.

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie