Op weg naar de Miss België-kroon?: Chiara Gennaro (22, Boom)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 22-jarige paardenliefhebster Chiara Gennaro uit Boom. Is deze schone uit de Rupelstreek met Italiaanse roots op weg naar de Miss België-kroon?  De toekomst wijst het uit
. ‘Tijdens heel het Miss België-traject wil ik mij vooral versterken als vrouw’, vertelt Chiara bij aanvang van het gesprek. ‘In heel het traject krijg kansen aangeboden waarvoor ik wil vechten om mezelf verder te ontwikkelen. Momenteel zit ik in een levensfase waarbij ik me heel veel vragen stel over welke mezelf.  Wie ben ik? Wat ben ik? Waarvoor sta ik? Kortom: ik hoop dat Miss België mij bepaalde levenslessen kan schenken die ik voor de rest van mijn leven in mijn rugzakje kan steken. Ik heb mezelf ook last minute ingeschreven. Je kan niet zeggen dat ik een op en top modepopje ben, die altijd in de sjiekste kleren rondloopt. Ik zie me ook niet. Het meeste van de tijd loop ik rond in paardrijkleren omdat ik bij mijn paardje Stormi ben. Ik ben nu volop bezig met Stormi op te leren zodat het toekomstgericht samen met mij wedstrijden kan gaan (oftewel jumping oftewel dressuur). Wanneer ik met mijn paard bezig ben, is het onmogelijk om op en top gemaquilleerd in de stal toe te komen. Er zouden er te veel hard schrikken. Mijn paardje inclusief (lacht).’

Familie over veel Europa

‘Ik heb een beetje familie over heel Europa’, gaat Chiara verder. ‘Mijn opa (Nonno) woont in Sicilië, het is de zus van mijn opa, die in Duitsland woont met al de kinderen. En zo kan ik nog een poosje verder gaan. Wanneer ik op familiebezoek ga, zie ik een heel groot deel van Europa. Maar ik besef maar al te goed dat ik hier in België mijn twee handjes mag kussen. Niet overal krijg je immers even veel kansen als hier. Een Italiaans temperament heb ik niet echt. Ik zal altijd anderen op de eerste plaats zetten vooraleer ik aan mezelf denk. En ik hoop dat heel het Miss België-traject het begin is van heel wat mooie kansen, die mij worden aangeboden. Na dit verhaal hoop ik meer duidelijkheid te hebben over wie ik ben, waarvoor ik sta en waar ik verder naar toe wil groeien. Ik ben jong en ik wil wat. Laat de Miss België-reis het begin van een mooie kans zijn om op ontwikkelingstocht te vertrekken. Ik ben er alvast klaar voor.’

Foto: Collectie Chiara Gennaro – Stal De Doornaard

Geef een reactie