Op weg naar de Miss België-kroon?: Kunza Syed (25, Geel)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 25-jarige Kunza Syed uit Geel. Is deze Kempendochter op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit.‘Toen ik de vraag kreeg of ik een deelname aan Miss België zag zitten, heb ik toch een maandje getwijfeld’, vangt Kunza Syed het gesprek aan. ‘Over de wedstrijd zelf had ik geen twijfels. Op mijn arm en op mijn been heb ik best wel sprekende tattoos. En ik wist niet of dit in een wedstrijdcontext zoals deze werd geaccepteerd. Uiteindelijk heb ik tot beslist om de sprong te wagen. Voor mij is het een nu-of-nooit verhaal. In dat opzicht is elke ervaring mooi meegenomen. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Met deze deelname stap ik uit mijn comfortzone. Omdat ik toch echt wel een timide en teruggetrokken meisje ben. Waar het Miss België-schip me zal brengen, weet ik niet. Ik probeer er ook zo weinig mogelijk over na te denken. We zien wel waar het schip strandt.’  

Social Media
In het dagelijkse leven houdt Kunza zich vooral bezig met haar social media.  ‘Toch hou ik niet van het begrip influencer. Het begrip influencer is een labeltje dat op je kleeft dat niet altijd de lading dekt. Ik ben gewoon Kunza en ik probeer aan mijn volgers te tonen wie ik ben en wat mijn passies zijn. Mensen beïnvloeden klinkt zo duur. Door mijn deelname aan Temptation Island is dit een belangrijk aspect van mijn leven geworden.  

Pakistan
‘Mijn naam klinkt inderdaad wat exotisch, glimlacht Kunza ‘Mijn mama is Belgisch en mijn papa is van Pakistan. Alleen is hij overleden toen ik bijna drie jaar was. Daarom ben ik alleen met mijn mama opgegroeid. JE kan best wel stellen dat we een unieke band samen hebben, die niet kapot te krijgen is. In mijn vrije uurtjes probeer ik ook zo veel mogelijk tijd met mijn familie, mijn vriend en mijn vrienden te spenderen. Eventjes chillen met hen is enorm veel waard.’

Motivatiecoach
Een recente ontmoeting met motivatiecoach Steve Boedt bracht Kunza nieuwe inzichten toe. ‘Hij deed me inzien dat zelfzekerheid van binnen zit. Wanneer je een goed gevoel hebt, kan je dat ook naar de buitenwereld toe uitstralen. Dat is een levensles en inzicht, die ik toch wel meedraag. Finalestress ken ik momenteel niet. Ik heb er vooral veel zin in. Hoedanook ik ben klaar om ‘te shinen’ en ‘te ontploffen’ op het Miss Antwerpen-podium.

Foto: Collectie Kunza Syed

Geef een reactie