Op weg naar de Miss België-kroon?: Dominika Werner (20, Herzele)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 20-jarige Dominika Werner uit Herzele. Is deze Belgische met Poolse roots op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Ik neem vooral deel om het avontuur een keertje mee te maken. Bij mij gaat het niet onmiddellijk om het kroontje van Miss België te veroveren. Maar ik wil enorm veel bijleren op persoonlijk vlak het ondersteunen van goede doelen’, vangt Dominika aan.

Met 1 jaar uitstel
Dominika’s deelname is er ééntje met één jaar uitstel. ‘Ik had me vorig jaar al ingeschreven’, gaat ze rustig ver. ‘En toen was ik ook uitverkoren om deel te nemen. Maar om persoonlijke familiale reden heb ik me toen uitgeschreven. Dit jaar heb ik de sprong wel gewaagd. Met één jaartje uitstel, maar met een brandende ambitie. Het stond al lang op mijn to do-lijstje om eens de sprong te wagen. Ik had ook een kandidate van vorig jaar aangesproken. Zij hadden met het beslissende duwtje in de rug gegeven. Zeker op het vlak van het persoonlijk groeiproces, leer je enorm veel bij.’

Rusthuis en kinderdagverblijf
Dominika’s toekomst ligt in de zorgsector. ‘Ik werk momenteel in zowel een kinderdagverblijf als in een rusthuis. Het is leuk om zowel met ouderen als met kindjes te werken. Toekomstgericht wil ik mij verder verdiepen in de verpleging. Ik ga er alles voor doen om later in de pediatrie te werken. Mijn toekomst ligt daar. Mijn studies staan nog altijd op nummer 1. En ik ga er alles voor doen om daarin te slagen. Net zoals in mijn Miss België-avontuur.’

Foto Miss Belgium

Geef een reactie