Op weg naar de Miss België-kroon?: Selena Windelinckx (19, Wezemaal)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van ‘s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 19-jarige studente International Media en entertainment business Selena Windelinckx uit Wezemaal. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit: ‘Het stond in de sterren geschreven dat ik ooit mijn kansen zou verdedigen in deze wedstrijd. Al sinds ik een jong meisje was, kreeg ik van mijn familie vaak te horen dat ik mijn kans eens moest wagen. Maar omdat ik toen niet zo goed in mijn vel zat, schoof ik dat altijd maar vooruit. Nu heb ik de sprong gewaagd. Weet je … bij een deelname aan een wedstrijd zoals Miss België verleg je alle persoonlijke grenzen. Zo leer je promotie voeren, loop je voortdurend rond met een lintje en praat je met Jan en Alleman.  Kortom: je leert tijdens dit traject ontzettend veel mensen kennen. Stuk voor stuk neem je al deze ervaringen mee in je rugzakje.’

Met één jaar vertraging
Selena had zich één jaar geleden ingeschreven voor de vorige Miss België-campagne  ‘Maar ik was een beetje te laat met mijn inschrijving’, gaat ze rustig verder. ‘Eerlijk gezegd bleek dit een geluk bij een ongeluk te zijn. Eén jaar later betekent één jaar sterker als mens. Ik sta positiever in het leven en werd als mens een stukje rijper. Ik ben er meer dan ooit klaar voor.’

Selena Gomez
Huidig Miss België Chayenne van Aarle en Selena hebben een gemeenschappelijke passie. Meer bepaald: ‘zingen’.  ‘Hobbymatig zing ik heel erg graag. Ik heb ooit mijn kansen gewaagd bij The Voice van Vlaanderen. Ik ben toen gestrand tot bij de Blind Auditions. Op dat moment hebben de zenuwen mij genekt. Bij stress slaat het op mijn stem. En dat heb ik toen meegemaakt. Dat zie ik hier bij Miss België niet meteen gebeuren. Hier gaat het over veel meer dan de stem alleen. Mijn groot idool is Selena Gomez. Zij is met méér bezig dan zingen alleen. Ze is ook bezig met mental health en het goede doel. Voor heel wat jonge mensen is zij een rolmodel. Wanneer je dit realiseert, sta je bij mij zeer hoog aangeschreven.’

Foto: collectie Selena Windelinckx

Geef een reactie