Op weg naar de Miss België-kroon?: Kimberly De Beule (22, Gent)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 22-jarige Gentse Kimberly De Beule. Is zij op weg de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit.  ‘Vanaf het vierde leerjaar tot het zesde middelbaar ben ik gepest geweest op school. Sinds dat moment heb ik om volledig mijn dromen achterna te jagen. Zo heb ik er altijd van gedroomd om deel te nemen aan een Missverkiezing. Nu is het ook zo ver …. Met mijn deelname wil ik een voorbeeld zijn voor alle meisjes, die vroeger en nu gepest worden. Niemand heeft immers het recht om je dromen af te nemen.’

Influencer
Kimberly is heel actief op sociale media. ‘Ik heb meer dan 36000 volgers op Tiktok, rond de 6000 op Instagram en iets meer dan 1000 op Facebook. In mijn vrije tijd neem ik graag de rol van influencer op mij en probeer leuke samenwerkingen tot stand te brengen. Nu ik aan deze wedstrijd deelneem, staat mijn campagne centraal. Het werk op sociale media zet ik op een iets lager pitje. Maar het weerhoudt me er niet van om het te gebruiken in heel mijn traject. Op TikTok heb ik zelfs al een minivlog gemaakt rond een Miss België-activiteit. Op veel van mijn video’s heb ik ook vermeld dat ik deelneem aan Miss Oot-Vlaanderen.’

Van K2 Zoekt K3 tot Miss België
Miss Oost-Vlaanderen is niet de eerste wedstrijd waaraan Kimberly zich waagt. ‘Vorig jaar had ik me ingeschreven voor K2 Zoekt K3. Gewoon omdat ik van zingen en dansen hou en dat ik ook ben opgegroeid met de liedjes van K3. Ik heb toch wel enkele rondes meegedraaid. Ik strandde vlak voor de televisieaudities. Ik beschouw het zeker niet als een gemiste kans. Voor mezelf bekijk ik het meer als een unieke ervaring, waaruit ik alleen maar kan leren.’   

Comfortzone
Iedere Missfinaliste leert bij uit een avontuur zoals Miss Oost-Vlaanderen en Miss België. ‘Ik voel dat ik uit mijn comfortzone stap en win aan zelfzekerheid. Om te praten vlak voor een camera heb ik geen problemen. Maar wanneer ik face to face met iemand met spreek, komt mijn verlegen karakter naar boven. Dan moet ik de nodige stappen zetten om toch maar zelfzeker voor de dag te komen.’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie