Op weg naar de Miss België-kroon?: Nell Joostens (25, Lint)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 25-jarige luchtvaartingenieur Nell Joostens uit Lint.  Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit.  ‘Miss België was altijd al een grote droom in mijn leven’, vangt Nell het gesprek aan. ‘Persoonlijk had ik lange tijd het gevoel dat mijn zelfvertrouwen niet op punt stond om deel te nemen aan zo’n belangrijke Missverkiezing. Ik zag mezelf niet meteen als een vrouw waar mensen naar opkijken. Alleen heb ik het laatste jaar meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ik mijn talenten en schoonheid wel kan inzien. Weet je … ik wil in mijn leven van niets spijt hebben. Ik werd in april 25. Het is in mijn geval nu of nooit in dit wereldje. Van deze ervaring mogen proeven stond al lange tijd in de top 3 van mijn bucketlist. Nu ben ik heel gelukkig dat ik de stap heb gezet.’ 

Mama Nell
Drie jaar geleden verloor Nell haar mama. ‘Elk jaar waren mijn mama en ik trouw op post om naar Miss België te kijken. Haar interesse voor dit wereldje was enorm groot. Toen ik  op mijn 18e deelnam aan mijn eerste verkiezing, stond zij trouw aan mij zijde.  Zij was altijd de creatieve kant aan mijn zijde. Nu beleef ik met mijn deelname aan Miss België de kers op de taart. Ik ben er heilig van overtuigd dat zijn hierboven enorm trots op mij is.’

Luchtvaart
Professioneel heeft Nell haar weg gezocht in de luchtvaart. ‘Al sinds ik zes jaar was, ben ik gek op alles wat met de luchtvaart te maken heeft. Hoe kan een vliegtuig in de lucht blijven? Hoe hebben mensen zoiets gebouwd? Stuk voor stuk zijn dit vragen die me al heel mijn leven triggeren. Daarom koos ik voor de job van luchtvaartingenieur. Geloof me … eens je door deze microbe bent gebeten, zit dat heel je leven in jou. Professioneel ben ik in een mannenwereld actief. Dat heeft wel zijn voordelen. Mannen zeggen onmiddellijk wanneer er iets scheelt. Qua look mag ik dan een echt meisje-meisje zijn. Mijn interesse voor auto’s, pk’s en vliegtuigen is zeker gelijkwaardig met die van eender welke man (lacht).’

Een blik op de wereld
Nell houdt haar ogen naar de wereld helemaal open. ‘Eens ik een doel voor ogen heb, ga ik er ten volle voor. Dat is de aard van het beestje. Qua interessesfeer heb ik een brede blik op de wereld. Ik ben altijd getriggerd als mensen gepassioneerd over hun job vertellen. In mijn provincie zit er een meisje dat cipier is. Deze keuze noem ik bijzonder voor een Missfinaliste. Ik luister met heel veel aandacht wanneer zij over haar beroep bezig is.’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie