Luc Caals 70

Al sinds jaar en dag is Luc Caals één van de vaste waarden in het theaterlandschap. Ook tijdens de persvoorstelling van het Antwerpse Fakkeltheater tekende hij present. ‘Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik speel hier graag. Als alles goed verloopt, kunnen de mensen mij dit seizoen terugvinden in zowel de Rode als de Zwarte Zaal. In januari is het doel om voor de 8e keer Caals Trakteert te organiseren. Elk jaar staat dit op het programma. Maar door de gekende omstandigheden hebben we dit moeten verschuiven naar mei. Alleen is een ‘nieuwjaarsdrink’ in mei wat te omslachtig. Daarom heb ik dat van de affiche laten halen. Nu keert alles terug naar het oude, met als special guest ‘Linda De Ridder’. Zij gaat samen met mij het eerste deel van de show doen.’

70
Toch zie je Luc als vanouds stralen. ‘Ik ben een tevreden man. Mijn jaar loopt goed. 11 augustus vier ik mijn zeventigste verjaardag. Dit jaar sta ik 50 jaar op de planken. Omwille van mijn dubbel feestjaar zijn er heel het jaar door festiviteiten gepland. Onlangs gaf ik twee uitverkochte verjaardagsshows in Schoten en heb ik een riviercruise gemaakt met 108 mensen. In oktober sta ik samen met Dirk Van Vooren op het podium in ‘Het Spook van de Operette’. Een bewuste keuze van ons om samen een toneelstuk te doen en geen show. Tijdens de zomermaanden zijn het veeleer losse opdrachten. Veel heeft te maken met het opschuiven van den Hippodroom. Bijvoorbeeld 2 Hazesconcerten: 10 augustus sta ik in het Witte Paard, één dagje later hou ik op mijn verjaardag vrij voor familiale kring en op 12 augustus zing ik Caals zingt Hazes in het Rivierenhof.’

Foto: Theatertainment

Geef een reactie