BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022

BLUAI heeft de 23ste editie van Humo’s Rock Rally gewonnen. De all-female band haalde het voor Meltheads en YACID. De publieksprijs werd gewonnen door Isaac Roux.

De vakjury, bestaande voor Humo uit journalisten Katia Vlerick, Jurgen Beckers, Frederick Vandromme en organisator Pascal Depreeuw aangevuld met Joost Zweegers (Novastar), Anne-Sophie Ooghe (High Hi), Philip Bosschaerts (Mintzkov en Glitterpaard), Eppo Janssen (Pukkelpop, Willy en Duyster) en Kurt Overbergh (Ancienne Belgique), kroonde BLUAI tot winnaar van een erg sterke en diverse editie. De jury roemde de wilskracht, eigenheid en podiumprésence van de band.

“Het was een finale van Humo’s Rock Rally waar de zegen van boven op rustte”, vult Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren aan. “C’était vachement bien. En niet in het minst voor de winnaar, BLUAI.”

Met de overwinning sleept BLUAI een cheque ter waarde van 10.000 euro in de wacht en treedt de band in de voetsporen van onder anderen Meskerem Mees, Whispering Sons, School is Cool, Compact Disk Dummies, Goose, Das Pop en Novastar.

Bekijk een verslag van de finale en de livesets van de winnaars via rockrally.humo.be.

Foto: DPG Media

Geef een reactie