Cd-review: Op de radio nie droaje! (Biezebaaze)

In 2003 leerde Vlaanderen de Gentse formatie Biezebaaze kennen met hun monsterhit Loetsebollekezoetse. Het zette hen bij vele mensen op de kaart. Maar een vervolghit kon het gezelschap rond frontman Kurt Burgelman niet aan Loetsebollekezoetse breien.

We zijn nu 19 jaar later. Op paasmaandag stelde het bonte gezelschap hun gloednieuw album Op de Radio nie droaje voor. Plaats van afspraak was de Minardschouwburg. Een plek waar de geest van de Gentse toneellegende Romain De Coninck nog steeds over waait.

En Biezebaaze lijkt helemaal niet te zijn weggeweest. Rebels, stout, humorvol met een zwaar standupcomedygehalte en kwalitatieve songs. Allemaal een kolfje naar de hand van frontman Kurt, die met zijn Gentse tongval het publiek zonder énige moeite kan bespelen en vooral entertainen. Een cd-voorstelling van 2 delen van bijna 1 uur. JE ziet het amper nog in 2022. Op Radio 2 hoor je tegenwoordig de song ‘Vuil’. En eerlijk is eerlijk .Wanneer we Kurts top 3 in een interview hoorden, waren we enigszins verrast. Waar bij hem Vuil en Genteneirs hoog stonden, zijn mijn persoonlijke favorieten:  ‘Conny’, een hommage aan de cafédame van het Boldershof in Zevergem , ‘Zot van û’ en alle ‘Olivjees’ ter wereld.

Maar Biezebaaze zou Biezebaaze niet zijn als hun liedjes herkenbaar en uit het Gentse leven gegrepen zijn. En daar kon het alziend oog van het Gentse publiek alleen maar instemmend ja op knikken.

Want dit is Biezebaaze: het leven zoals het is in Gent en wijde omgeving. En dit zonder enig blad voor de mond te nemen.

Kortom: Het leven zoals het in Gent … Biezebaaze.

En laat hun plaatjes toch maar op de radio gedraaid worden.

Meer moet dat voor het album: ‘Op de radio nie droaje’ echt niet zijn.

Meer info op www.biezebaaze.be

Bekeken op 18 april 2022 in de Gentse Minardschouwburg

Foto: The Warehouse

Geef een reactie