Broncko à l’Ostendaise

Broncko zal wellicht al een belletje doen rinkelen. Kris Ratiau is de oprichter van de groep en schrijft daarnaast ook de nummers van de band. Kris heeft al een behoorlijk parcours afgelegd in de muziekwereld. Op 21-jarige leeftijd tekende hij zijn eerste platencontract bij EMI Records onder de naam ‘Eli Jones’. Zijn nummers werden gedraaid in Duitsland, de Verenigde Staten en zelfs in Japan gingen zijn platen vlotjes over de toonbank. Hij schreef zich in voor de allereerste editie van The Voice Van Vlaanderen en kreeg een felbegeerd plaatsje in het team van ‘Alex Callier’. 

Kris, tevens songwriter van de groep, dook onlangs in de studio met Mario Goossens, drummer bij Triggerfinger. “Ik kan geen nee zeggen tegen een krachtige rocksong. Het was een heel fijne ervaring om samen met Kris in de studio te zitten en gewoon muziek te maken”, aldus Mario.

Oostende is een tweede thuis voor Kris Ratiau. Hij schreef ‘à l’Ostendaise’, zijn eerste Nederlandstalig nummer, als ode aan de koningin der badsteden. Broncko is een ongedefinieerde band met krachtige, melodische rocknummers en ervaren muzikanten. Producer Dirk Miers nam de mixing voor zijn rekening. 

Broncko was altijd een studioproject, maar nu komen ze als band naar buiten en zijn ze klaar om iedereen omver te blazen op het podium

Foto: Buzzard

Geef een reactie