Remi De Smet: ‘De rol van Dodger stond al lang op mijn bucketlist.’

Buggenhout maakt zich klaar voor een waar musicaloffensief met Pasen. Dan gaat Oliver van Camerata Productions in première. Eén van de professionals op het podium is Remi De Smet. Voor het grote publiek is hij vooral bekend als Wickie De Viking en door een opgemerkte passage tijdens K2 Zoekt K3. Nu mag hij als Dodger een rol spelen waar hij al langer van droomt. ‘Toen Oliver in 2010 op de planken kwam, was het de eerste musical die ik als kleine Remi zag. Vanaf dat moment begon de musicalmicrobe in mij te kriebelen om later zelf mijn weg in deze sector te vinden. Bij de musical Oliver stond de rol van Dodger op mijn bucketlist. Stiekem had ik er ook op gehoopt dat ik de kans ooit zou krijgen. Toen ik vanuit de hoek van Camerata Productions deze vraag kreeg, zei ik onmiddellijk ja. Het is een unieke kans, die ik met beide handen wil grijpen.’

Oliver
Oliver Twist is een klassieker van wereldformaat. ‘Vooral de tijdloosheid springt in het oog’, gaat Remi verder. ‘Omschrijf het maar als generatieoverschrijdend. Zowel mijn opa, mijn mama als ik kennen Oliver Twist. Het is universeel, herkenbaar en de liedjes zijn alom gekend. Bij deze versie voel je gewoon als acteur het enthousiasme van heel de beleving errond. En dat werkt zeer aanstekelijk. Alle mensen die door regisseur Stijn werden opgebeld, stonden te springen om mee te werken. Ook de semi-professionelen die het als hobby doen, lopen vol enthousiasme. Tussen hen lopen er heel wat mensen, die al ervaring hebben met bijvoorbeeld de Openluchtspektakels van het Donkmeer. Zij weten echt wel hoe musical werkt. Tot in je kleinste teen voel je hun liefde voor het vak. Daar staan Mark en ik (als professionals) met bewondering naar te kijken.’

Mark
Het is net de eerste keer dat de wegen van Mark Tijsmans en Remi elkaar kruisen. ‘Ik werkte met hem als regisseur samen tijdens De Ridders van de Ronde Keukentafel. Tussen ons was er altijd de connectie acteur-regisseur. Nu mogen wij als twee acteurs naast elkaar op het podium staan. En geloof me .. we amuseren ons te pletter. In het verhaal ben ik als Dodger een beetje zijn assistent. Ik geniet er ten volle van. Mark is een getalenteerd man, die uitstekend zingt. Het is wel een beetje leuk om met hem eens vanuit deze hoek te mogen samenwerken.’

24 uur
Remi is volop actief. Of het nu als zanger, op de televisie of in het theater is. Het maakt hem heel weinig uit. ‘Een dag telt voor mij te weinig uren. Ik ben zo iemand, die niet gemaakt is voor een 9-to-5 job. Laat mij maar van verschillende dingen proeven. Het is net de afwisseling die het mooi maakt. Musical is een compleet andere manier van werken dan je op televisie doet. Maar dat maakt het net zo boeiend. Ik studeer Musicaltheater in Tilburg. Voor mezelf mag ik mijn twee handjes kussen dat ik van een productie als Oliver al mag proeven tijdens mijn studie. Wickie De Viking, K2 Zoekt K3: stuk voor stuk ervaringen die ze me niet meer afnemen. Je wordt hier als mens alleen maar rijker van. Theater, musical, televisie … Het gamma van artiest zijn is zo breed. Net dit maakt het de mooiste job ter wereld.’

Meer info over de musical kan je vinden op: Home | Oliver De Musical (musical-oliver.be)

Tekst: Bart Liekens
Foto: Camerata Productions

Geef een reactie