Op weg naar de Miss België-kroon?: Laurine Boidequin (22, Walcourt)

W

Wanneer Miss België een wielerwedstrijd zou zijn, was de winnares ongetwijfeld nu al gekend. De 22-jarige Laurine Boidequin uit Walcourt is namelijk al vanaf haar twaalfde actief in wielerwedstrijden. Nu mag deze sportieve Miss Namen zich bewijzen op een heel ander terrein. Op 26 maart deelt ze het podium met 29 anderen tijdens de Miss België-finale. Verovert Laurine het Miss Belgiëkroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik wou tonen dat een vrouwelijke topsporter niet altijd per definitie op een man lijkt’, lacht Laurine. ‘Vele mensen denken dat een wielrenster een beetje mannelijk moet zijn. Dat wil ik met mijn deelname een beetje ontkrachten. Ik wil bewijzen dat een wielrenster ook Miss België kan worden. Vanuit het Miss België-comité kreeg ik de vraag wat ik zou doen met mijn sport als ik de kroon zou bemachtigen. Gewoon keihard werken was mijn antwoord. Als ik om 9 uur ergens moet zijn voor Miss België, zal ik om zes uur opstaan om te trainen. Dat zit er bij mij gewoon ingebakken.’

Mathieu en Evie : Laurines helden
Laurine is actief in verschillende wielerdisciplines. ‘Ik rij zowel op de mountainbike, een beetje op de weg en op de piste. Het is een passie, die ik al heel lang met me meedraag en ook vijftien uur per week voor train. Mijn karakter is gekweekt door de sport. Ik weet hoe ik met druk en adrenaline in een wedstrijd moet omgaan. Zowel tijdens het wielrennen als tijdens Miss België. Mijn grote fietshelden is Mathieu van der Poel bij de mannen. Gewoonweg omdat hij gewoonweg briljant is in alles wat hij doet. Bij de vrouwen staat Evie Richards bovenaan. Zij kijkt op een heel bijzondere manier naar de koers. Dat maakt haar enerzijds zo atypisch, maar ook zo bijzonder. Kortom: het zonnetje op twee wielen.’ 

Biomedische wetenschappen
Naast haar sport studeert Laurine ook biomedische wetenschappen. ‘Mijn toekomstbeeld ligt in het onderzoek’, gaat ze verder. ‘Mijn mama zei altijd dat sport leuk is. Maar wanneer ik 35 ben het ook afgelopen is. Daar stond ze erop dat ik ging studeren. Als persoon Laurine maakte me dit ook sterker. Ik word beter van elke ervaring, waarvan ik mag proeven. Maar ik ontken niet … Als sportster wil ik winnen. Zowel op de fiets als bij Miss België.’

Fietsende Laurine: Arnaud Guillaume
Miss-foto: Joeri Peeters – Miss Belgium

Geef een reactie