Op weg naar de Miss België-kroon?: Jolien Werckx (23, Kermt)

Voor de 23-jarige Jolien Werckx uit Kermt breken er spannende dagen aan. ‘Juf Jolien’ is immers één van de 30 Miss België-finalisten.  Is deze Limburgse blondine op weg naar het Miss België-kroontje? ‘Het is echt zot. Ik heb enorm veel zin in de finale’, vangt ze het gesprek aan. ‘Sinds de reis naar Egypte heb ik het gevoel dat alles een pak sneller vooruit gaat.  We zijn momenteel heel druk bezig met de repetities. Daarnaast hebben we heel veel bedrijfsbezoeken bij sponsors. Elke zondag staat er een repetitie gepland. Kortom: de juiste verwoording is: ‘Time flies, when you’re having fun.’

Miss Quiz
Jolien is momenteel al zeker van de Miss België Top 20. ‘Tijdens onze reis naar Egypte werd ik Miss Quiz. Dat leverde me een plaatsje in de tweede finaleronde op. Nu ben ik de enige die zeker is dat ze niet afvalt. Geloof me: dat brengt je toch dat tikkeltje extra rust in het hoofd.  Ik kan meer dan wie ook genieten van de eerste finaleronde.  Karakterieel ben ik een perfectionistisch ingesteld meisje. Ik wou tijdens deze wedstrijd heel graag Miss Quiz worden. Daar heb ik enorm hard voor gewerkt. Zo heb ik het volkslied in drie talen uit het hoofd geleerd. Mijn medefinalisten geloofden me eerst niet toen ik hen dit vertelde. Met veel plezier heb ik dat voor hen gezongen.’ 

Corona
De Limburgse Jolien heeft een hypervoorzichtige houding wanneer het over het bekende virus met de grote c gaat. ‘Ik ben waanzinnig bang om nu een besmetting op te lopen. Mijn belangrijkste doel is om alle voorbereidingen op de show van begin tot einde mee te maken. In het begin relativeerde ik corona nogal fel. Maar nu besef ik meer en meer dat een coronabesmetting gevolgen kan hebben naar mijn deelname toe. Ik heb heel veel dingen van mijn agenda geschrapt. Dat gaat van mijn stage in de kleuterklas tot een bezoekje aan de discotheek. Pas na de finale gaan ze me daar terug zien.’

Miss België als juf
Dansles geven is één van Joliens grootste passies. ‘ Ik krijg heel veel berichtjes van de ouders van mijn leerlingen. Wanneer ik dan les geef, komen de jongste van de ‘dansertjes’ vragen of ik nu Miss België ben geworden. Dan moet ik telkens opnieuw uitleggen dat de wedstrijd nog niet is afgelopen. Iedereen is er gewoon mee bezig. Ouders zien mijn avonturen op Facebook. En dan volgen de kinderen heel snel. Ze tonen maar al te graag wat Juf Jolien heeft gedaan. Ach, het is wel leuk om van al deze aandacht een keertje te mogen proeven.’

Foto: Collectie Jolien Werckx

Geef een reactie