Theaterreview: Liefde is … (EWT)

Graag neem ik u even mee terug in de tijd. Voor de coronaperiode stond EWT-directeur Frank De Kaey trots aan de ingang het premièrepubliek te verwelkomen. Daar hoorde ik hem polsen bij zijn vrienden van het huis of ze geen accessoire hadden dat een belangrijke rol zou spelen in een stuk dat hij samen met Anne-Mie Gils zou spelen. Nu bijna 3 jaar later is het momentum daar. Corona stak er een lange poos een groot stokje voor. Maar eindelijk krijgt het beruchte accessoire zijn plekje op het theaterpodium. Het bewijst nogmaals dat Liefde is … al heel lang in de pipeline zit bij het EWT.. Liefde is … dateert nog uit de tijd dat corona nog alleen maar een verzekeringsmerk of bier was en geen berucht virus.

Voor het vierde stuk van het theaterseizoen 2021-2022 koos het gezelligste theater van de Deurnese Hertstraat voor Liefde is … , een bewerking van het werk van Flavia Coste met Frank De Kaey, Anne Mie Gils en Christian Celini. Centraal in het verhaal staan Charlotte en Tim. Na teveel jaar in een saai huwelijk te ploeteren, willen ze terug vuur in huis brengen. Ze roepen hiervoor de raad in van de schrijver van een liefdesrubriek die toevallig net onder hen woont. De sessie die volgt, krijgt een staartje als blijkt dat ook hij er een bizar liefdesleven op nahoudt.

NA het monstersucces van Nondeju (terug in het najaar van 2023) koos het EWT met Liefde is … voor een ietwat a-typische komedie. Voor de pauze een wereldkampioenschap ruziemaken waarin Anne Mie  Gils en Frank cum laude slagen. Na de koffie krijgt Liefde Is .. een twist om u tegen te zeggen. Een bocht, die u als kijker niet meteen verwacht. Ook de keuze voor Christian Celini als onderbuurman, is niet evident. Bij het buitengaan hoorden we een oudere dame zich afvragen wie deze brave jongen was, die met zijn superman T-shirt op het podium stond. Een beloftevol comedian en uitstekend danser, beste dame … Het is maar dat u het voor eeuwig en altijd onthoudt.

Dit alles typeert een beetje het verhaal van Liefde is … Goed geacteerd, goed gebracht, maar vooral een visitekaartje om het theater beter te leren kennen. Het EWT brengt méér dan alleen maar de typische deurenkomedies. Er worden ook andere genres gespeeld. Net dat maakt Liefde is … zowel in het echte leven als ver daarbuiten een ware ontdekkingstocht.

Bekeken op 13/3/2022 in het EWT (Deurne)

Foto: EWT – Goele Bormans

Geef een reactie