Op weg naar de Miss België-kroon?: Shania Verbeurgt (19, Brakel)

Voor de 19-jarige Miss Oost-Vlaanderen Shania Verbeurgt uit Brakel breken er spannende tijden aan.  Aan het einde van deze maand verdedigt ze de kleuren van haar provincie tijdens de grote Miss België-finale in De Panne. ‘Ik beleef nu enorm spannende dagen’, aldus Shania. ‘Het gekke is dat alles in een waanzinnig tempo vooruit gaat. Het gekke is dat ik de voorbije maanden de kansen kreeg om mooie ervaringen te beleven. Stuk voor stuk neem ik deze mee in mijn rugzakje naar de toekomst toe. Het was niet evident om alles met elkaar te combineren. Maar ik ben blij dat ik het heb mogen doen. De intensiteit van deze periode is enorm hard. Een finale vraagt een stevige voorbereiding. Elke zondag oefenen we plichtbewust onze dansjes in. Het gebeurt zelfs dat ik de dag nadien spierpijn heb. Maar ach, dat heb ik er voor over… Wie mooi wil zijn, moet er hard voor durven werken.’

Annelies Törös
Shania komt uit een Belgisch-Filippijnse familie. ‘Ik wist al op mijn twaalfde dat ik ooit zou deelnemen aan Miss België. Mijn mama is van de Filippijnen. Daar zijn Missverkiezingen enorm groot. De liefde voor deze wedstrijden kreeg ik een beetje met de paplepel mee. Toen Annelies Törös Miss België werd, imiteerde ik haar thuis voor heel de familie. Een beetje dansen, een beetje defileren … Ik deed het allemaal. Maar Miss België is meer dan dit. Het is een unieke kans om je stem te laten horen. Als Miss van je land krijg je hier een platform aangeboden om je mening te verkondigen. In tijden van een oorlog in Oekraïne en een wereldwijde pandemie is elke stem broodnodig.’

The Ninja
Shania beseft dat ze nu de kans van haar leven krijgt. ‘Ik beleef mijn ultieme jeugddroom. Eeuwig blijf ik het Miss België-comité dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Onze eerste minister heeft me zelfs gelukwensen toegestuurd als dorpsgenoot. Het zou mooi zijn wanneer ik het kroontje van Miss BelgiË zou winnen. Maar stuk voor stuk zijn de 29 andere finalisten allemaal topmadammen. Ik gun het iedereen. Ik heb me zelf de voorbije maanden omgedoopt tot ‘The Multitasking Language Ninja.’  Mijn agenda staan vol met verschillende dingen (multitasking). Talen is de sleutel tot eender welke communicatie met andere mensen en relateert naar mijn studie. Voeg daarbij het woord Ninja en dan krijg je een hele coole benaming (lacht).’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie