Op weg naar de Miss België-kroon?: Galeïa Cremer (20, Marche-en-Famenne)

Het zijn spannende tijden voor de 20-jarige Galeïa Cremer uit Marche-en-Famenne. Tijdens de finale van Miss Luxemburg stootte ze door naar de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Galeïa op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Het mooie aan mijn plekje in de prelims is dat ik met mijn 1m61 alle clichés over de lengte van een Miss doorbeek. Neen, ik heb niet de lengte van een mannequin rond de 1m70. Maar ik ben wel iemand die wil tonen wat ze in haar mars heeft. Een ambassadrice zijn voor mijn provincie en mijn land. Alle kandidaten hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Je voelt de onderlinge steun tussen de kandidaten. Deelnemen aan Miss België is een kinderdroom, die ik nu in vervulling mag brengen. Toen ik vroeger deelnam, zei ik dat ik hoopte om er ooit zelf een keertje te staan. En dat moment is nu aangebroken.’

Funfactor
Toch is het voor Galeïa belangrijk om een leuke periode te beleven. ‘Ik ben in eerste instantie kandidate om een fantastische tijd te beleven. Winnen zou mooi zijn. Maar ik weet ook dat de kans klein is dat ik de Miss België-kroon bemachtigen. Maar we gaan er gewoon voor. Zonder ambitie bereik je in een mensenleven niets.’

Talenknobbel
Galeïa heeft haar eigen mening over de tweetaligheid, dat van een Miss wordt verwacht. ‘Ik doe mijn uiterste best om Nederlands te praten. Maar al te goed besef ik het belang van een tweetaligheid. Zeker naar de toekomst toe, is het belangrijk dat ze de twee landstalen goed beheersen. Daar streef ik ook voor mezelf naar.’

Foto: Kevin Swijsen – Miss Belgium

Geef een reactie