Op weg naar de Miss België-kroon?: Wendy Fimiani (23, Gozée)

Voor de 23-jarige Italo-Belgische Wendy Fimiani uit het Henegouwse Gozée breken er spannende tijden aan. Nadat ze tot Miss Talent Henegouwen werd uitgeroepen, behoort deze 23-jarige schone uit de buurt van Charleroi tot de meer dan 70 kandidates die nog in de running zijn voor een plekje in de Miss België-finale. Is Wendy op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Miss België is de ultieme uitdaging. In het verleden deed ik al wat ervaring op bij andere Missverkiezingen. Maar beschouw dit avontuur maar als de kers op de taart. Ik heb zelfs gewacht tot ik was afgestudeerd aan de universiteit om de sprong te wagen. Ik ben nu zielsgelukkig dat ik bij de geselecteerden ben. De spanning begint wel zienderogen te stijgen. Tussen de bijna tachtig finalisten zit er heel wat potentieel. Het is moeilijk kiezen tussen alle vaardigheden die er aanwezig zijn. Veel van mijn collegamissen zijn heel competent. Het wordt echt strijden voor elke plek.’

Sandra Kim
Het valt meteen op dat Wendy een spraakwaterval van de bovenste plank is. ‘Ik heb publication relations gestudeerd’, glimlacht ze. ‘Van praten hou ik nog het meest van al. Tijdens mijn opleiding lag de focus vooral op verschillende talen. Zo ben ik het Engels – het Nederlands – het Italiaans en het Spaans meester. Ik trek mijn plan tijdens het praten. Maar bij het Nederlands moet ik soms wel nadenken over het juiste woordgebruik. Maar ach, mijn Nederlands is vergelijkbaar met dat van Sandra Kim. Zolang we beiden van het leven houden, is dat toch mooi meegenomen.’

Dries
Met de naam Fimiani wordt de link met Italië zeer snel gelegd. ‘Mijn papa is afkomstig uit Pordenone (Friuli Venezia Giulia) en Pescara (abruzzo). En mijn mama is een echte Napolitaanse. En ik … ben karakterieel een mix tussen beiden.   Maar wie Napels zegt, zegt ook Dries Mertens. Ik heb ooit de kans gehad om een wedstrijd van Napoli bij te wonen. Een ambiance om u tegen te zeggen. Het kippenvel komt dan recht op je armen te staan. Dries is absoluut mijn favoriet bij Napoli. Hij heeft ook de attitude van een echte Napolitaan. Een vrij sociaal iemand en met recht en reden onze echte voetbalgod.’

Foto: Collectie Wendy Fimiani

Geef een reactie