Op weg naar de Miss België-kroon?: Océane Léonard (21, Vorst)

Voor regerend Miss Brussel Océane Léonard breken er spannende tijden aan. Nadat ze zich tot mooiste van onze hoofdstad en wijde omgeving heeft gekroond, behoort deze 21-jarige schone uit Vorst tot de meer dan 70 kandidates die nog in de running zijn voor een plekje in de Miss België-finale. Is Océane op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Ik heb een lange peridode in mijn leven een gebrek aan zelfvertrouwen gekend. Maar nu ik me waag aan een avontuur waarvan ik als klein meisje droomde, bloei ik helemaal open. Ik heb tot nu toe een waanzinnig mooi traject afgelegd. Eéntje waar ik de volgende jaren nog de vruchten van zal plukken.  Toen ik tijdens de finale van Miss Brussel te horen kreeg dat ik zowel de titel als de prijs van Miss Publiek had gewonnen, was ik een zeer tevreden vrouw.  Maar ik besef ook dat er een zekere druk op mijn schouders rust. Ik ben de vertegenwoordigster van onze provincie. Samen met mijn eredames proberen we toch een team te vormen, die onze hoofdstad kan vertegenwoordigen.’

Schoenenwinkel
In het dagelijkse leven is Océane manager in een schoenenwinkel. ‘Mijn hoofdjob bestaat er uit om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is naar de verkopers in de winkel toe. Mijn dagtaak zorgt voor heel wat druk op mijn schouders. Want ik moet er voor zorgen dat alles administratief ook in orde raakt. Maar met een goede planning kom ik er wel. Ook al is mijn agenda goedgevuld. Naast Miss België, mijn dagtaak volg ik ook nog lessen Nederlands. Ik heb maar een beperkte schoolbasis van de andere landstaal. Voor mezelf sta ik erop om dit serieus te verbeteren. Ook al telt een dag maar 24 uur. Ik probeer van elk moment een topmoment te maken. Voor minder doe ik het niet.’

Foto: Marc Lecume

Geef een reactie