Op weg naar de Miss België-kroon?: Helena De Gendt (20, Bonheiden)

Het zijn spannende tijden voor de 20-jarige kapster Helena De Gendt uit Bonheiden. Tijdens de finale van Miss Antwerpen veroverde ze de titel van eerste eredame. Met deze prijs op zak stootte ze door naar de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Helena op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Eerlijk … ik had het niet verwacht dat ik eerste eredame van mijn provincie zou worden’, vertelt Helena ons aan de lijn. ‘Stiekem had ik er wel op gehoopt dat ik mijn avontuur zou mogen verder zetten. Maar dit scenario zag ik niet aankomen. Maar hoe verder je in deze wedstrijd raakt, hoe groter de droom wordt om een mooi eind resultaat te behalen. Ik blijf met mijn beide voeten op de grond staan. Tenslotte kan er maar één iemand het kroontje bemachtigen. 100% genieten staat bovenaan mijn to do-lijstje.’

Doenbaar
Hoe zwaar weegt een Miss België-traject bij een piepjonge kandidate door. ‘Pittig maar haalbaar’, gaat de Antwerpse verder. ‘De verwachtingen worden steeds groter en de lat ligt steeds hoger. Ik probeer deze wedstrijd ook te combineren met mijn job als kapster. Ik werk drie dagen in de week op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dat betekent dat ik eens een evenementje op zaterdag moet cancellen. Voor mezelf probeer ik een zo goed mogelijk evenwicht te bekomen tussen mijn Missenverhaal, mijn job en mijn vrije tijd.. Ik kan nog steeds op stap gaan zoveel ik wil. Hoedanook beschouw ik heel Miss België als een unieke kans in mijn leven. Eéntje van nu of nooit. Binnen 3 jaar zal ik deze sprong niet meer wagen. Maar heel dit avontuur is een mooi tijdverdrijf dat mijn leven helemaal overhoop kan halen. Dat neem ik er echter met plezier bij.’

Foto: Collectie Helena De Gendt

Geef een reactie