Op weg naar de Miss België-kroon?: Chiara Catanzaro (19, Antwerpen)

Het zijn spannende tijden voor de 19-jarige Italo-Antwerpse Chiara Catanzaro. Enkele maanden nadat ze de titel van Antwerps mooiste veroverde, is ze nog steeds in de running tijdens de Miss België-prelims . Inzet is een plekje voor de grote Miss België-finale. IS Chiara op weg naar het Miss België-kroontje. De toekomst wijst het uit. ‘Het zijn spannende dagen’, vertelt Chiara aan de telefoon. ‘Binnenkort weten we wie er door mag naar de Miss België-finale. De ‘vrouwelijke’ nieuwsgierigheid om dit te weten is zeer groot. Tenslotte heb ik er de voorbije maanden enorm hard voor gewerkt. Iedereen ziet graag zijn harde werk beloond. Aan alles voel je dat iedereen aan elkaar gewaagd is. En dat er heel veel unieke karakters nog in de wedstrijd zijn. Dat maakt het boeiend om alles te bekijken. Maar een finaleplek halen zie ik echt wel zitten (lacht). Maar het is zeer pittig aan het worden. De combinatie tussen school en Miss België is niet van de poes. Met een goede planning kan je veel bereiken. Soms ben ik zo fanatiek bezig met Miss Belgïë dat ik mijn schooltaken wel durf te vergeten. Maar dan schakel ik heel snel de knop terug om. Ik krijg nu unieke kansen. Dan zou het zonde zijn dat ik er mijn voeten aan zou vegen.’

Groei als persoon
Jonge vrouwen groeien karakterieel zeer snel door zich in een Missenbad onder te dompelen. ‘Ik ben vooral als persoon gegroeid’, gaat Chiara verder. ‘Door intensieve campagne te voeren leer je zelfzekerder en zelfstandiger in je schoenen staan. Je wordt een ander mens door aan een Miss België-avontuur deel te nemen. Het is een levensles, die geen gelijken kent. Ik was vroeger al een sociaal persoon. Nu ben ik dat nog harder dan voordien.’

Social Media
In coronatijd lijkt sociale media een handige tool voor schoonheidskoninginnen in spé om promotie te voeren. ‘De evenementen zijn zeer schaars door de verstengde regels’, verduidelijkt de regerende Miss Antwerpen. ‘Dat maakt het wel jammer omdat je alles digitaal moet doen. Het echte leven is zo veel mooier dan wat je online ziet. Maar het is wat het is. Als je dagelijks met Facebook en Instagram bezig bent, went het wel (lacht).’

Foto: Collectie Chiara Catanzaro

Geef een reactie