Op weg naar de Miss België-kroon?: Juliette Franssen (21, Wanze)

Het zijn spannende tijden voor de bijna 22-jarige Juliette Franssen uit het Luikse Wanze.  (Vlak na Kerstmis wordt Juliette immers een jaartje ouder) Tijdens de finale van Miss Liège stootte ze door naar de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Juliette op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Ik was superblij toen ik het nieuws te horen kreeg dat ik een ronde verder mocht’, vangt Juliette het gesprek aan. ‘Aanvankelijk voelde het allemaal heel surrealistisch aan. Nu lijkt het alsof ik in een Missendroom vertoef. Dat gevoel kan niet iedereen vertellen. Toen ik me inschreef, was dat op het advies van een kennis. Ik heb het geprobeerd en we zien wel waar het schip strandt. Nooit had ik verwacht dat ik zo ver zou doorstoten. Maar ik ben nu al een mooie winnares. Als mens heb ik grote stappen vooruit gezet. Over mezelf heb ik al waanzinnig veel bij geleerd.’

Sprechen Sie Deutsch?
‘In het dagelijkse leven studeer ik voor vertaler-tolk (Duits-Engels)’, gaat deze Luikse talenknobbel verder. ‘De combinatie tussen mijn studies en het Missenverhaal zorgt voor een zekere vermoeidheid in mijn leven. Maar ik wil toch er voor knokken om elke kans te grijpen die op mijn pad komt. Toen ik aan mijn lessen Duits begon, verstond ik er geen woord van. In twee jaar tijd ben ik van een ‘loser’ in het Duits uitgegroeid tot een niveau net onder ‘de moedertaal’. In mijn leven kies ik nooit voor de gemakkelijkste optie. Anders leer je ook niets. Het was hard werken, maar ik ben er toch geraakt. Nu ben ik gefascineerd door Duitsland. Ik reis supergraag. Duitsland is echt wel een leuk land. Omdat ik vlak bij de grens woon, ga ik regelmatig naar Aken en omgeving om leuke shoppingtrips te maken. En natuurlijk .. hoort er wel eens een kerstmarktje bij (lacht).’

Corona
Corona haalde de voorbije jaren heel ons leven overhoop. Ook dat van een doorsnee Misskandidate. ‘De intensiviteit van een campagne bepaal je zelf. Alleen wordt dit nu bepaald via de sociale media. Gewoonweg door de coronamaatregelen. Het comité volgt ons op de voet wat wij allemaal doen. Gewoonweg omdat de regels het vaak moeilijker maken om ons fysiek te ontmoeten. Het is nu éénmaal zo. Maar niets kan volgens mij op tegen persoonlijk contact. Dat wordt nu jammer genoeg beperkt.’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon?: Juliette Franssen (21, Wanze)

Geef een reactie