De Bake Off Vlaanderen-terugblik van Hanne Vanclooster

Voor kindertandarts en triatlete Hanne Vanclooster duurde Bake Off Vlaanderen één aflevering. Een terugblik. ‘Ik kijk met positief gevoel terug op mijn avontuur. Ondanks mijn korte passage in de tent, heb ik toch veel geleerd. Achteraf bekeken was het niet zo erg dat ik vroegtijdig het spel moest verlaten. Het gaf me tijd om nog andere dingen te doen. Ik ben een fervent triatlete. Zo heb ik me nog kunnen voorbereiden op een Iron Man. Ik ben een bezige bij, die altijd wel weet wat te doen. In combinatie met mijn job en mijn sport was een deelname aan een televisieprogramma niet zo evident. Je moet hier enorm veel tijd aan spenderen om het tot een goed einde te brengen. Bake Off zag ik vooraf als een uitdaging, die ik niet snel meer zal vergeten.’

Zenuwen
Bakken in de tent is compleet andere koek dan bakken met je eigen oven. ‘En toch had ik niet zo veel zenuwen’, gaat Hanne verder. ‘Ik weet niet hoe dat komt. Maar ik ga graag een uitdaging aan voor de uitdaging. Net zoals bij het sporten. Daar wil ik vooral de finish halen omdat ik mezelf hiervoor heb voorbereid. Het uiteindelijke resultaat was van minder belang.’

Zotte bevlieging
Haar deelname aan Bake Off omschrijft de kindertandarts als een ‘zotte bevlieging’. Ik kon er misschien wat langer in hebben gezeten maar de andere kandidaten stonden duidelijk veel verder dan ik als het over het combineren van smaken ging. Bakken doe ik al heel lang. Dat is bij ons thuis een familietrekje. Mijn mama en mijn oma bakken ook heel erg veel. Bij mij en mijn zussen ben ik wel diegene, die het meeste achter haar oven staat. Vooral in het weekend spendeer ik heel veel tijd in mijn keuken. De laatste tijd richt ik me vooral op gezond bakken, meer bepaald richting brood en tussendoortjes. Tijdens de week train ik vooral voor mijn sport triatlon en werk ik.  In het weekend is het vooral de combinatie sporten en bakken, die mijn leven bepaalt. Andere hobby’s heb ik gewoonweg niet.’

Foto: Play 4

Geef een reactie