Gentse Tribute band Mydonna brengt cover controversiële Madonna’s hit Frozen

De Gentse tribute band Mydonna ontstond in 2017 uit de rockgroep ‘Needle’. Tijdens hun shows speelden ze al eens eigen rockversies van Madonna’s nummers zoals o.a. ‘Material Girl’. De groep voegde er steeds een eigen touch aan toe met een hoog rockgehalte. De eerste shows hadden een eerder theatrale sfeer. Na enkele interne wissels, mocht de groep in 2020 zangeres Caroline Clement als ‘de ultieme Madonna’ verwelkomen. Met haar heel vergelijkbare stem, exacte choreografieën én bijhorende outfits, doet Caroline de tribute show volledig tot zijn recht komen.

“In 2020 deden we twee shows voor een live publiek. Toen corona in het land was, gooiden we het over een andere, digitale boeg en hebben we streaming concerten opgezet. Die bleken heel populair te zijn en de reacties bij het (digitale) publiek waren dan ook overweldigend”, zegt een fiere Luc Waegeman, bassist bij Mydonna.

De debuutsingle ‘Frozen’ werd door de bandleden van Mydonna gekozen omwille van de emotionele betekenis die erachter schuilt voor frontzangeres Caroline. Het nummer gaat over verlies, een onbeantwoorde liefde. “’Frozen’ was één van Madonna’s grootste hits en was een keerpunt in haar carrière, doordat ze haar stem anders gebruikte. Daarnaast had het nummer heel wat Marokkaanse invloeden. Daarom draag ik onze Mydonna-versie van ‘Frozen’ op aan mijn dierbare vriend Djamel, die eerder dit jaar overleden is ten gevolge van COVID-19. Tijdens het brengen van dit nummer komen steeds heel wat emoties los. Tegelijk brengt het me een gevoel van rust en troost”, vertelt Caroline Clement. In 2005 deed het nummer heel wat stof opwaaien in België aangezien er sprake zou geweest zijn van plagiaat door Madonna. Dat oordeel werd in 2014 door het Belgische hof van beroep echter teniet gedaan. 

De band heeft de smaak om eigen singles uit te brengen duidelijk te pakken. Op 14 januari stellen ze hun debuutalbum ‘Revirginized’ voor. Een album met covers van Madonna, geheel opnieuw ingespeeld en met de eigen identiteit van ‘Mydonna’ in verwerkt.

‘Frozen’, de nieuwe single van Mydonna, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.
 

Livestream concert:

Mydonna livestream (part 1)
Mydonna livestream (part 2)
Mydonna livestream (part 3)
 

Website: www.mydonna.be

Geef een reactie