Ayla Dunes bijt de spits af tijdens de Muzikale Zondagen van Winterland Hasselt

Ayla Dunes bijt als eerste artieste de spits af tijdens de gratis ‘muzikale zondagen’ die in het Grand Café op Winterland Hasselt plaatsvinden. “Tot en met de kerstperiode zorgen we op de zondagen tussen 13u00 en 14u00 voor aangepaste muziek en optredens. Met een Covid Safe Ticket én mondmasker kan je tot en met zondag 9 januari 2022 op het Kolonel Dusartplein in Hasselt terecht op Winterland Hasselt. Met de ‘muzikale zondagen’ willen we de artiesten, in deze bijzondere tijden, een warm hart onder de riem steken. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn er voor hen heel wat optredens verplaatst of geschrapt. We zijn blij dat we hen dit forum kunnen aanbieden”, zegt Winterland Hasselt organisator Maurice Schoenmaeckers. 

Met Ayla Dunes aka Dunja Mees heeft Winterland Hasselt een sterke opener. ‘The Voice’-finaliste scoorde al met ‘Lovelife’, ‘This Road’ en ‘No Ordinary Woman’, nummers die uitgebreid te zien en te horen waren op tv en radio. Samen met pianist David Thomaere geeft de Mechelse zangeres morgen tussen 13u00 en 14u00 een akoestisch optreden in het Grand Café.

Veelzijdig

Noem Dunja Mees, die haar solonummers uitbrengt als Ayla Dunes, gerust een veelzijdige artiest, want de afgelopen tien jaar heeft ze heel wat podiumervaring opgedaan. In 2013 zette Dunja haar eerste grote stappen in de muziekwereld door haar deelname aan ‘The Voice’. Dat avontuur leverde haar een mooie finaleplaats op, een massa complimenten en waardering van haar coach Regi Penxten. Hij was het die haar de stempel meegaf van veelzijdige artieste. Na een intense zoektocht verscheen ‘Lovelife’, haar eerste solosingle die ze als Ayla Dunes uitbracht. Het nummer werd onmiddellijk opgepakt door de media en werd in no-time gedraaid door heel wat radiostations. Met ‘This Road’ en ‘No Ordinary Woman’ bevestigde Ayla Dunes nogmaals haar immense talent en ervaring. Dat laatste komt goed van pas tijdens het exclusieveakoestische optreden dat ze morgen geeft op Winterland Hasselt. Samen met haar vaste pianist David Thomaere brengt ze energieke nummers en verrassende covers in een spraakmakende, akoestische set.

Ook de komende weken kan je op Winterland Hasselt nog terecht op de ‘muzikale zondagen’ voor een exclusief optreden van klaviervirtuoos Yvan Guilini (19 december). In de Spiegeltent kan je op dinsdagavond 23 november 2021 terecht voor een optreden van Jos Tuts en op donderdag 25 november geven stand-up comedians Bert Gabriëls, Jeroen Verdick en Johnny Trash er een voorsmaakje van hun #Eindejaarsconference. Ook Country, Salsa en Bal Populair staan nog op het programma, net als een ludieke lezing van Els de Schepper (7 december) rond haar nieuwste boek ‘jij krijgt een pluim’.

Meer info ontdek je op www.winterland.be

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie