Het Prethuis neemt Paljas Producties over

Goed nieuws in Theaterland. Het Prethuis van Jeroen Maes neemt Paljas Producties van vaeder en dochter De Ley over.

Eind december 2021 zou het doek vallen over Paljas producties, net geen 50 jaar lang een vaste waarde in het Vlaams theaterlandschap. We schrijven ‘zou’ want op de valreep is een stopzetting vermeden. Jeroen Maes en Kenneth Smets nemen namelijk de fakkel over.

Beide heren vonden het te jammer dat dit sympathiek theaterhuis zou verdwijnen en gingen dan ook polsen bij Paljas omtrent de mogelijkheden voor een overname. Er werd meteen enthousiast gereageerd. Wat niet zo vreemd is want Jeroen Maes is erg vertrouwd met de producties van Paljas. (hij regisseerde er ‘Double act’, ‘Vriendinnen’, ‘Huisvrouwmonologen’ en ‘Shirley Valentine’). Die fijne samenwerkingen en de belofte niet aan het DNA van paljas producties te raken leidde vrij snel tot een akkoord. Met 2 glunderende partijen tot gevolg. Zowel Gerd De Ley (stichter van Paljas) alsook zijn dochter Tania De Ley zijn bijzonder opgelucht dat hun levenswerk wordt verdergezet en dat door een team waar ze het volste vertrouwen in hebben. Jeroen Maes en Kenneth Smets van hun kant zijn bijzonder blij met deze opportuniteit en kijken er naar uit om zowel bestaande Paljas producties alsook nieuwe voorstellingen te creëren en aan te bieden aan organisatoren en Cc’s.

U kan alles volgen via www.paljas.be !

Vanaf 1 januari 2022 is het aan de nieuwe ploeg om Paljas naar hun 50e verjaardag te leiden en het voor te bereiden op minstens nog eens 10 jaar.

Jeroen Maes en Kenneth Smets zijn de drijvende krachten achter Het Prethuis. Ze brengen toegankelijke, originele komedies, die bijzonder worden gesmaakt door het publiek met goedgevulde tournees als gevolg. Met ‘Paljas Theaterproducties’ zien zij de kans om ook kleine voorstellingen te creëren over hedendaagse thema’s, die niet noodzakelijk pure komedies hoeven te zijn. (hoewel humor een belangrijke factor blijft) Het Prethuis en Paljas Producties gaan volledig los staan van elkaar met elk hun eigenheid, maar op praktisch en personeelsvlak zeker aanvullend en ondersteunend waardoor Paljas gelukkig terug een toekomst heeft !

Bron: Paljas Producties / GVA

Geef een reactie