Proper Lakens met Brik Van Dijck

Sven De Ridder Company heeft lentekriebels. Met Proper Lakens duiken ze vanaf 10 maart 2022 Theater Elckerlyc in. Natuurlijk mag Brik Van Dyck niet op het appel ontbreken. ‘Tijdens corona hebben Sven en ik de tijd nuttig gebruikt. Vanop afstand zijn we heel de tijd met elkaar blijven communiceren. In die periode hebben we heel veel gebrainstormd. Een aantal stukken zitten in de pipeline. Proper Lakens laten we nu op het grote publiek los. Voor de eerste keer zijn we te zien in de lente. Dat was al lang ons plan. Sinds onze opstart was het ons doel om elk jaar vier stukken te spelen. Drie nieuwe en 1 tournee. Stap voor stap hebben we dit opgebouwd. Omdat de lente nog als enige periode overbleef, was de keuze snel gemaakt. Na de ‘Vier Seizoenen van Vivaldi’, hebben we nu de ‘Vier Seizoenen van Sven De Ridder Company’.  Proper Lakens is een ziekenhuiskomedie. Dat stond nog niet in ons repertoire.  Een ziekenhuis is een leuke omgeving om als schrijver je helemaal los te laten. Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn in het hospitaal. Er kan en er mag op gelachen worden. Dat zullen wij bewijzen. Het is inderdaad de terugkeer van de cast van ‘Kerstmis den Boom’ in. Gewoonweg omdat wij aan die éne periode ontzettend fijne herinneringen hebben. Een cast terug vragen hebben we nooit eerder gedaan. Maar ze waren allemaal vragende partij. Alleen zagen we heel snel dat er nog een plekje open was. Omdat Patrick al lang een goede vriend van ons is en vragende partij om met ons mee te spelen, hebben we geen seconde getwijfeld. Hij is een chouchou van het publiek. We wilden hem al lang bij ons op het podium. Alleen kwamen onze agenda’s nooit overeen. Nu lukt het wel. Met deze jaarplanning (4 stukken) zit ons theaterjaar vol. Maar don’t worry. Tussendoor blijven Sven en ik schrijven. We hebben altijd ideeën in overvloed.’

Meer info kan u vinden op: http://www.svenderiddercompany.be

Foto: ERM – Rudi Maenhout

Geef een reactie