Vernissage 65 jaar Fakkeltheater eert theaterlegendes

Schoon volk op de rode loper van de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Geportretteerden, familie, genodigden en prominenten kregen in primeur de 30 portretten te zien die n.a.v. de 65e verjaardag van het Fakkeltheater een tastbaar aandenken vormen aan de legendarische geschiedenis van dit heerlijke stadstheater.

 Directeur Sam Verhoeven: “Ik ben oprecht blij en gelukkig. Het is weinig theaters gegeven om de gezegende leeftijd van 65 jaar te bereiken, want in een immer veranderend theaterlandschap is dat uniek. Omdat theater maken soms zo vluchtig kan zijn, omdat acteurs na hun laatste voorstelling de dag erna al beginnen aan de volgende, heb ik het idee opgevat om iets tastbaarder te organiseren in dit feestjaar. Jan Scheirs heeft 30 prachtige portretten gemaakt van 30 bijzondere mensen. Dertig namen, dertig gezichten, dertig verhalen. Allemaal op hun manier – groot of klein – verbonden aan het theater en ook aan het Fakkeltheater. Deze portretten eren niet enkel de geportretteerden, maar iedereen die de afgelopen 65 jaar iets betekend heeft voor ons theater. “ 

De portretten krijgen een plek in de grote trappenhal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Op 5 oktober is deze portrettenexpositie officieel geopend in bijzijn van Paul Cordy, Antwerps districtsburgemeester, de geportretteerden en hun naasten, prominenten en pers. Zij kregen een voorsmaakje van de musical “Ganesha – Een perfecte god” die vanaf 15 oktober 2021 te zien is in de Rode Zaal met Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. De expositie kan bezocht worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11u en 17u. De toegang tot de Rode Zaal is gratis. 

In de grote traphal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater zijn de volgende portretten te zien: Alice Toen, Johny Voners, Leah Thys, Janine Bischops, Carry Goossens, Anne Mie Gils, Ivo Pauwels, Paula Sleyp, Gerd De Ley, Lut Tomsin, Herbert Flack, Jenny Tanghe, Sven De Ridder, Marilou Mermans, Luc Caals, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Camilia Blereau, Door Van Boeckel, Martin Michel, Marleen Merckx, Lucas Van den Eynde, An Nelissen en Ron Cornet. Deze portretten worden vergezeld door 6 portretten van de ware Fakkeltheater-pioniers: Walter Groener, Georges Ledez, Bob Stijnen, Tony De Quinze, Jan Verbist en Leo Leemans

Foto: Frenesia

Geef een reactie