Ianthe Tavernier: de Vlaamse Elle Woods (Legally Blonde)

Valentijn 2022 brengt ons Legally Blonde. Au Fond Producties brengt het verhaal van Elle Woods naar Vlaanderen. De Elle Woods bij ons heet Ianthe Tavernier. Na een paar keer uitstel omwille van het coronavirus is het moment eindelijk rijp. ‘Ik vind het een hele eer dat ik mij hieraan mag wagen. Toen ik pas afgestudeerd was, heb ik de muziek van Legally Blonde leren kennen. Dat is zo over the top en zo hard over nagedacht dat het onder de noemer subliem valt. Naast het dramagedeelte dat ik speel tijdens 40-45, doet het wel eens deugd om alle remmen los te laten en me volledig te laten gaan. Wist je dat ik zelfs ooit in Duitsland heb geauditeerd voor dezelfde rol? Alleen was mijn Duits niet goed genoeg. Maar ach, we doen het hier in Vlaanderen. Onze taal daarentegen ben ik absoluut meester.’

Kuifje
Het is de eerste keer dat Ianthe met een hond op het podium staat. ‘Ooit stond ik op de set van de musical Kuifje. En daar liep natuurlijk het hondje Bobbie rond. Hier moet ik intensief met het hondje werken. Je mag als acteur nooit vergeten dat dieren altijd onberekenbaar zijn. Maar ik heb bij mijn hond Winky het gevoel dat hij mijn vingers er niet zal afbijten. Een chihuahua is van nature uit een angstig dier. Het hondje is maar anderhalf jaar oud. Veel ervaring op de set heeft het diertje niet, buiten een passage in #Likeme. Omdat ik het tijdens de voorstelling moet optillen, proberen we nu al aan elkaar te wennen. De rol van Elle Woods is best pittig, maar zeer leuk om te doen. Omschrijf het vooral als ‘Verstand op 0 en volle bak gaan’. En ja, dat mag wel eens na een intensieve coronaperiode. Zeg nu zelf: meer moet dat toch niet zijn.’ 

Meer info op:
Legally Blonde – Au Fond Producties

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie