Danny Sinclair: ‘She used to call him James’

Het kan allemaal geen toeval zijn.  Een paar weken geleden botste een muziekuitgever in zijn archieven op 4 oude opnames (de eerste die hij ooit realiseerde – in 1986) van Danny Sinclair, wereldberoemd (nou ja) geworden als de stem van (The) New Inspiration met hits als I Got A FeelingYou Made a Fool of MeI See No Reason WhyMister Moody en Happy Charly Madman.

Die songs zijn niet terug te vinden op Spotify, wel op YouTube.

Hij stelde aan Danny voor om die vroegere 80’s songs als E.P. op Spotify te releasen. 

‘Deal’ zei hij, maar op voorwaarde dat je ook naar mijn recentere opnames luistert.  En één van die opnames was ’She Used To Call Him James’, een ode aan James Bond die op donderdag 30 september  (da’s dus gisteren) zijn nieuwe film in première ziet gaan.  En dus verscheen op dinsdag 28 september, de nieuwe single van Danny Sinclair, intussen 75 jaar geworden. 

Het is een typische Bond-song geworden, zoals in de hey-days toen namen als Tom Jones, Shirley Bassey, Nancy Sinatra, Sheena Easton … de James Bond-themasongs inzongen. 

Danny’s stem klinkt nog steeds als vanouds en sterke songs schrijft hij ook nog steeds … 

Hij doet er bovendien productie en arrangement van.  Klasse!

De song is volgende week de Snoepplaat bij Radio Minerva.

Binnenkort volgen nog een tweede recente opname en de E.P. met de opnames uit de 80’er jaren.

Foto: Cricket Hill

Geef een reactie