Rozalla is back … met I want you back

In deze tijden van grote comebacks mocht deze sympathieke dame misschien niet ontbreken: Rozalla.
Het grote succes voor deze in Zambia geboren dame begon al in de vroege jaren 90 toen ze naar Londen was verhuisd en daar uitpakte met de millionseller ‘Everybody’s Free (To Feel Good)’, later nog gevolgd door de iets bescheidener hits ‘Faith (In the Power of Love)’ en ‘Are You Ready to Fly’. Nadien volgde een carrière met hoogten en laagtes en een zoektocht naar het opnieuw aanknopen met het gekende succes. Niet makkelijk.

In 2018 vielen een paar puzzelstukjes voor Rozalla op de juiste plaats. Haar agent bracht haar in contact met een Belgische muziekuitgever die net de 4e editie van het bekende Song City internationaal songschrijverskamp in de steigers aan het zetten was. Rozalla werd er gekoppeld aan producer-songschrijver Guus Fluit en deejay Yannick Lapaige. Zij schreven in het Oost-Vlaamse Herzele de song ‘I Want You Back’. Zowat iedereen was het erover eens dat de song potentieel had maar dat er productioneel nog wat fine-tuning nodig was. Door de drukke agenda’s van zowat iedereen, het vele reizen van Rozalla – ze heeft nog tal van boekingen in het buitenland – en de komst van covid-19 duurde het tot 2021 vooraleer iedereen zei: “Eureka. Dit is de juiste sound voor Rozalla anno vandaag”.

Daardoor zag de song “I Want You Back” op 24 september het levenslicht, waarbij de Belgische muziekuitgever en het Engelse platenlabel van Rozalla de krachten bundelen voor de internationale release van deze kersverse single. Partnerlabels in zowel Azië als Scadinavië maken er een echte worldwide release van. De Deejays zullen hun hartje kunnen ophalen aan niet minder dan 4 totaal verschillende remixes.

Foto: Cricket Hill

Geef een reactie