Op weg naar de Miss België-kroon?: Elle Leclercq (22, Lokeren)

In het dagelijkse leven is de 22-jarige Elle Leclercq uit Lokeren vastgoedmakelaar. Maar momenteel verdedigt ze haar kansen in een compleet ander kader. Meer bepaald in de race naar de Miss België-kroontje. Is Elle op weg naar de titel van ’s lands mooiste? Krijgen we na Monsieur Leclercq uit Allo Allo, Miss Leclercq in Missenland? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Al sinds ik een jong meisje was, droomde ik er van om deel te nemen aan een wedstrijd zoals deze. Alleen stak een ongeval er een stokje voor. Als baby kreeg ik ooit kokend water over me heen. De gevolgen waren immens groot. Ik moest een huidtransplantatie ondergaan. Dat had op het leven van een jong best wel een grote impact. In de zon mocht ik nooit. Open schoenen droeg ik lange tijd niet. Bij een bikini droeg ik altijd een shortje. Hoe ouder ik werd, hoe harder dit op mijn leven begon te wegen. Zeker op het vlak van zelfvertrouwen. Maar nu is de tijd rijp om te tonen wie ik ben. Het was mijn mama, die me het duwtje in de rug gaf om toch maar de sprong richting Miss België te wagen. Tot op de dag van vandaag heb ik een ongelooflijk avontuur achter de rug. Dus bij deze: een welgemeende dank u wel mama. Want spijt van mijn deelname heb ik hoegenaamd niet.’

Littekens
Elle heeft hard aan zichzelf gewerkt. ‘Met de steun van mijn omgeving heb ik ontzettende progressie geboekt. Ik ben een jonge vrouw, die droomt om de wereld te ontdekken. Ook in mijn dagtaak als vastgoedmakelaar wil ik groeien in alles waarmee ik bezig ben. Schamen voor mijn littekens doe ik al lang niet meer. Het raakt me soms wel, maar ik heb geleerd dat het tot de persoon Elle Leclercq. Commentaar zal ik hier altijd op krijgen. Maar ik wil vooral mijn verhaal aan de wereld kwijt. Dat heb ik in eerste instantie ook geprobeerd tijdens mijn campagne. It’s I … Elle Leclercq. Om dit gevoel doe ik het. Niet meer, niet minder.’

Foto: Collectie Elle Leclercq

Geef een reactie