Timo Descamps haalt muzikale inspiratie uit een boek

Zanger en acteur Timo Descamps, bekend van tv-reeksen als ‘Spring’ en ‘Familie’, bracht eind april met de single ‘Nu ik jou ken’ voor het eerst in meer dan tien jaar zelfgeschreven muziek uit. Timo gaf toen aan dat hij de smaak voor de muziek weer te pakken had en beloofde snel met meer te komen. De sympathieke creatieveling houdt, zoals dat hoort, woord en heeft met ‘Jij bestaat’ een nieuw, Nederlandstalig pareltje klaar. Het idee voor de tekst van ‘Jij Bestaat’ komt niet uit Timo’s eigen leven, hiervoor liet hij zich inspireren door één van de personages uit een toekomstig boek van zijn vader, jeugdauteur Luc Descamps.

Dit jaar viert mijn vader zijn twintigste jaar als professioneel auteur en toen ik een gevorderde versie van zijn nieuwste boek las, leek het me een leuk idee om een nummer te schrijven gebaseerd op één van de personages die hij creëerde”, aldus Timo Descamps. “In het verleden werkten mijn vader en ik al een paar keer samen. Zo schreef ik op m’n zestiende een nummer bij één van zijn boeken en schreven we samen de young-adult trilogie ‘Eilanden’. Zijn twintigjarig jubileum leek me het ideale moment om nog eens iets speciaals te doen. 

Sinds ik me begin dit jaar weer op muziek gestort heb, is de ‘goesting’ om muziek te maken en uit te brengen helemaal terug. Dit is echt puur genieten voor mij. Vroeger schreef ik uitsluitend nummers in het Engels, maar door Nederlandse teksten te beginnen schrijven, ontdekte ik een hele nieuwe manier om mensen te kunnen raken en ontroeren. Ik hoop dat met ‘Jij Bestaat’ opnieuw te kunnen doen. Zingen in je moedertaal zorgt toch altijd voor dat extra sprankeltje magie”, besluit Timo.

‘Jij Bestaat’ wordt uitgebracht door JV Records, het label van goede vriend en collega-zanger Jérémie Vrielynck, die het nummer opnieuw meeschreef en de volledige productie en mixing voor zijn rekening nam.

Foto: Buzzard / JV Records

Geef een reactie