Op weg naar de Miss België-kroon?: Runne Heeren (19, Sint-Truiden)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste meisje van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge vrouwen wagen momenteel hun kans om de opvolgster van huidig Miss België Kedist Deltour te worden. Eén van hen is de 19-jarige Runne Heeren uit Sint-Truiden. Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Ik ben zielsgelukkig dat ik mijn provincie en ook mijn gemeente kan vertegenwoordigen.  Stiekem hoop ik er net zoals iedereen op dat ik de eindwinst naar huis kan brengen. Maar het belangrijkste streefdoel is vooral om een boost op het vlak van mijn zelfvertrouwen te krijgen. Ik wil vooral mijn verhaal naar buiten brengen. Omdat ik enkel jaren geleden te kampen kreeg met een eetstoornis, heeft mijn zelfbeeld hier ook onder geleden. Ik wil vooral aan iedereen vertellen dat de perfectie gewoon niet bestaat. Mankementen zullen er immers altijd zijn.’

Deelname
Toch komt Runnes deelname compleet onverwacht voor haar familie. ‘Ze hadden mijn beslissing niet zien aankomen. Ergens hadden ze ook het idee dat een deelname aan Miss België helemaal niets voor mij was. Toch weet mijn naaste omgeving ook hoe hard ik aan mezelf heb gewerkt. Om me beter in mijn vel te voelen, heb ik de voorbije maanden grote stappen voorwaarts gezet. Deze progressie wil ik ook aan de buitenwereld tonen. Ik ben niet meer zoals het meisje van toen. Mijn doel is om me tonen zoals ik in werkelijkheid ben. Daar horen weinig compromissen bij. Ik wil de ware Runne aan iedereen laten zien. Mezelf anders voordoen is uit den boze.’

Ergotherapie
In het dagelijkse leven studeert Runne ergotherapie in Hasselt. ‘Het is een deel van mijn karakter om mensen te helpen. Daarom heb ik ook voor de studie ergotherapie gekozen. Als groot nadeel heb ik immers dat ik geen neen kan zeggen. Daardoor neem ik soms heel veel hooi op mijn vork. Maar het handelen staat bij mij bovenaan. Ik maak er mijn levensmotto van om zo veel mogelijk mensen het nodige duwtje in de rug te bezorgen.’

Foto: collectie Runne Heeren

Geef een reactie