Op weg naar de Miss België-kroon?: Véronique Michielsen (20, Borgerhout)

Met heel wat Antwerpse voorgangsters als Miss België wordt ook met argusogen de prestaties van de 20-jarige Véronique Michielsen uit Borgerhout gevolgd. Vorig jaar behaalde ze het kroontje van Antwerpens mooiste. Maar of dit haar buiten ’t stad ook een Miss België-titel zal opleveren, weten we pas op 31 maart laat in de avond. Is deze studente met een grote eventdroom op weg naar de Miss België-kroon? We kennen het antwoord weldra. ‘Ineens is het heel snel gegaan bij Miss België. Met de datum van 31 maart in het vooruitzicht kregen een datum waarnaar we toe konden werken.  Het was enorm druk de voorbije weken. Zo nu en dan kwam er ook wel wat stress om de hoek piepen.  Maar de finale kan er niet snel genoeg zijn. Ik kijk er enorm hard naar uit om daar op het podium te staan. Uit elke ervaring leer je als mens enorm veel bij. Voor ons blijft het een unieke ervaring, die we mochten beleven. Daar moeten we elke seconde van koesteren. Door dit avontuur heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Als jonge vrouw bloeide ik helemaal open. Niemand neemt mij dat nog af. Want je mag het zeggen hoe je wilt … Een Miss België-finale plek is wel een boost voor jezelf.’

De grote droom van Véronique
Véronique ziet haar grote toekomstdroom in de eventsector. ‘Momenteel studeer ik het eerste jaar marketing- en communicatiesupport aan de hogescool’. Mijn grote droom is om later events te organiseren. De marketing rond het evenementiële spreekt me enorm hard aan.  Momenteel zijn het woelige tijden voor de sector. Toch ligt mijn hart daar. Hopelijk kan ik na het behalen van mijn diploma mijn steentje er toe bijdragen aan de revival van deze sector. Ze verdienen het als geen ander.’

Ecuador
Opvallend was dat deelname van Véronique niet onopgemerkt voorbij ging in … Ecuador. ‘De mama van mijn neefje heeft veel connecties. Zij werkt op het secretariaat van de president van de Ecuadoriaanse gemeenschap hier in Antwerpen. Zij vertelde me dat ze de journalisten kende van een plaatselijke krant. Ik kreeg de vraag of ik geen interview zag zitten. Natuurlijk zei ik daar geen neen. Alleen bleek dat één van de grootste media te zijn daar. Dank zij hen werd mijn verhaal in het verre Ecuador opgepikt. Dat vond ik best wel een leuke ervaring. Op één dag tijd had ik er bijna duizend volgers op Instagram. Het blijft een mooi verhaal dat je daar ooit in de nationale krant stond.’

Foto: Atelier ExC – collectie Véronique Michielsen

Geef een reactie