The Christmas Show – Home Editionfeeling van Grietkin Deroo

Deep Bridge heeft met The Christmas Show – Home Edition een warme houvast in bange Coronatijden geboden. Maar hoe beleeft een productiehuis dat gekend staat voor de grote livespektakels het ontwikkelen van een onlineproductie? “Het maken van The Christmas Show – Home Edition was een bijzonder intense ervaring”, vertelt Grietkin Deroo, Creative Producer bij The Christmas Show voor Deep Bridge me aan de telefoon. “Dit project werd op bijzonder korte tijd ontwikkeld. Onze producent Koen Hendrickx kwam met het idee op de proppen dat we iets rond Kerstmis moeten doen. The Christmas Show in de Lotto Arena is de voorbije jaren uitgegroeid voor het publiek en voor ons als productiehuis Deep Bridge tot een ware traditie. Waarom konden we hier geen online versie van maken? In een ijltempo hebben we alles in elkaar gestoken. Met dank aan heel veel mensen, die bijzonder enthousiast waren om zich in dit avontuur te smijten.”

Van live tot internet
Deep Bridge staat gekend voor de grote massaspektakels. In één klap omschakelen naar het onlinegebeuren is niet zo evident als het lijkt. “Voor ons was het de eerste keer dat we ons smeten in een dergelijke theaterproductie. Enkele maanden geleden hadden we wel voor één van onze klanten een onlineverhaal gemaakt. Helemaal onbevangen zijn we niet in dit verhaal gestapt. Toch moesten we er wel over waken dat onze magie bewaard bleef. Het publiek thuis beleeft donkere tijden. Met The Christmas Show Home Edition moesten we nét dat tikkeltje troost en humor brengen. Laat ons maar dat kleine lichtpuntje zijn in donkere Covid-19 tijden.

Covid-19: dubbele voorbereiding
Je kan er niet om heen. Covid-19 hakt stevig in de cultuursector. Hoe moet een productiehuis hiermee omspringen bij het opstarten van een dergelijke productie? ‘Je kan er niet buiten”, gaat Grietkin verder. ‘Door het wereldbekende virus hadden we gewoon dubbel werk. Zeker omdat naar ons gevoel ook het eindresultaat er niet mocht onder leiden. Hiervoor hadden we de hulp ingeschakeld van onze Coronacoach Karolien Van den Bosch, die we al lachend onze Coronabitch noemden. Ze stond heel vaak met de meetlat op de set. Maar omdat meten weten is, viel haar werk niet te onderschatten. Onze opnames hebben we omwille van Covid-19 verspreid over drie dagen. Dat gaf ons de nodige ruimte op de set, waardoor de afstandsregels goed gerespecteerd kunnen worden.  Maar het eindresultaat mag best gezien worden. Hiervoor doen we het tenslotte.”

Goesting
Wanneer je een acteur geruime tijd binnen zet, is het energiepeil des te hoger wanneer hij terug aan de slag mag. “We zagen bij heel veel medewerkers de zin om er iets van te maken. De goesting was zeer groot. Je mag niet vergeten dat ze van de éne dag op de andere dag zijn moeten stoppen met hun job. Wanneer je elkaar dan zoveel maanden later terug ziet, doet het wat met een mens. Het zijn je vrienden. Het algemeen gevoel was zodanig positief dat het voor ieder van ons aanstekelijk werkte. Dat doet enorm veel deugd als maker dat we in zulke omstandigheden kunnen werken. Wij als Deep Bridge zijn tien maanden lang blijven nadenken over hoe we alles konden plaatsen in Coronatijd. Ook Deep Bridge stopt niet met evolueren. Als ware Kameleons passen we ons aan elke situatie. Soms moet je jezelf een keertje durven smijten om een mooi resultaat te boeken. De concrete invulling toekomstgericht weet ik nog niet. Maar na The Christmas Show – Home Edition smaakt dit alles zeker naar meer. “

Meer info over The Christmas Show – Home Edition op : http://www.deepbridge.be

Foto: Steven Hendrix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.