Op weg naar de Miss België-kroon? : Liesl Bruyndonckx (19, Rumst)

Haar naam lijkt zo geplukt te zien uit een bekende musical waar de Oostenrijkse bergen centraal staan. Maar niets lijkt minder waar. De 19-jarige studente orthopedagogie Liesl Bruyndonckx uit Rumst waagt haar kansen in een heus Miss Antwerpen-avontuur. ‘Gewoon doen. Niet meer, niet minder. Dat was mijn belangrijkste drijfveer om deel te nemen”. Met deze woorden vangt ze ons gesprekje. Op 27 september stapt Liesl het podium op van het Plopsa Theater in De Panne. Is deze gemotiveerde jongedame op weg naar de Miss België-kroon? ‘Bij deze stap naar Miss Antwerpen en eventueel later ook Miss België heb ik heel goed nagedacht. Ik heb een zwaar jaar achter de rug. Door mijn deelname wil ik aan iedereen tonen dat na regen zonneschijn komt. Iedereen kan zijn/haar rug rechten en mooie dingen verwezenlijken. Niemand is de ultieme perfectie. Iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier. Bang ben ik niet om de stap op het podium te zetten. Ik wil laten zien dat ik er als vrouw meer dan ooit sta. En dat is mijn belangrijkste doel.”

Als ik zelf content ben …
Liesl heeft een eigen visie op haar deelname. ‘Natuurlijk droom ik er van om te winnen. Maar nog belangrijker is om mooie ervaringen op te doen en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen. Een persoonlijk, is dat toch het allerbelangrijkste. Als ik zelf content ben, is dat perfect voor mij Met de jaren ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. Nu kan ik letterlijk van de daken schreeuw: ‘Ik ga er voor.’ Niets kan mij stoppen. De verlegenheid van toen is er niet meer. Je moet het leven ondergaan en de dag plukken. Je komt immers het verste wanneer je eerlijk bent tegen jezelf en anderen.”

Foto: Liesl Bruyndonckx

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon? : Liesl Bruyndonckx (19, Rumst)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.