Op weg naar de Miss België-kroon? : Manon Van Ackere (25, Brussel)

De Brusselse Manon Van Ackere heeft een heel pak dromen. Eéntje uit haar bucketlist is om de opvolgster van huidig Miss België Celine Van Ouytsel te worden. ‘Wanneer je me vijf jaar geleden had  gevraagd of ik zou deelnemen aan een Missverkiezing, had ik je wellicht voor gek verklaard. En toch …  De laatste jaren heb ik hard gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. Dan voel je jezelf ook een heel pak beter in je vel. Ja, ik doorstond een bepaald groeiproces. Het is niet de eerste keer dat ik me aan een Missverkiezing waag. Maar uit elke ervaring in je leven, neem je bepaalde aspecten mee. Elke tip is goud waard. Net dat maakt je sterker in je schoenen staan. Ik ben iemand die zich goed in haar vel voelt. Dat mag best aan de wereld getoond worden.”

Avonturenpark
Tijdens het weekend werkt Manon in een avonturenpark. Dat blijkt een unieke plek te zijn om haar Nederlands te verbeteren. ‘Ik krijg daar regelmatig Nederlandstalige bezoekers over de vloer. Het geeft me een unieke kans om hen ook in hun taal aan te spreken. Perfect is mijn Nederlands zeker niet. Maar ik doe mijn best. Vlamingen vinden het best wel schattig dat ik zo veel moeite doe. Zo nu en dan krijg ik wat tips om mijn Nederlands te verbeteren. Maar ach, zo kom ik ten miste vooruit. Natuurlijk hoop ik er op om zo ver mogelijk door te stoten in heel het Miss België-verhaal. Maar ik durf niet te zeggen dat het de kans van mijn leven is. Dat zal de toekomst wellicht uitwijzen. Ik hoop alleszins dat het me als mens wat zal bijbrengen en dat ik een mooi groeiproces ken. Dat is me nog het meest van al waard.”

Foto: Anastasia Vervueren

Geef een reactie