Op weg naar de Miss België-kroon?: Emilie Brismé (18, Asse)

Deelnemen aan een Miss- of Misterverkiezing. We zien het voetbalcoaches Philippe Clement, Vincent Kompany, Ivan Leko of Laszlo Bölöni nog niet zo snel doen.  Maar voor de piepjonge 18-jarige voetbalcoach Emilie Brismé uit Asse is het keiharde realiteit. Ze treedt in het strijdperk voor het kroontje van Miss Vlaams-Brabant (en wie weet later ook voor Miss België). En als hobby coacht ze de U6 en de U7 van FC Asse-Zellik. “Ik ben nog maar pas met het coachen begonnen. Mijn neef vertelde me dat deze voetbalploeg coaches zocht. Omdat ik graag zie en er ook graag mee werk, heb ik toegehapt. Zelf heb ik ooit een jaartje voetbal gespeeld. Maar dat is al in een ver verleden (lacht). Naast het spelplezier en de nodige dosis teamgeest wil ik hen ook competitiviteit brengen. Want deze eigenschap behoort toch ook wel een beetje tot mijn karakter. Ja, ik coach ook jongens. Zij reageren best wel goed met een vrouw als coach. Vergelijk het maar met hun mama naast hun voetbalveld. Die rol neem ik een beetje op mij (lacht).’

Miss Vlaams-Brabant
Samen met haar zus Laeticia kijkt Emilie al heel lang naar Miss België. ‘Ik was een beetje toe aan een nieuwe uitdaging. Miss België interesseert mij al heel lang. Door Corona heb ik meer vrije tijd gekregen in mijn agenda. Dus daarom heb ik de uitdaging aangegrepen. Mijn ouders steunen me er ten volle in. Het is nu het moment dat ik mijn kansen moet wagen. Ik zit in het zesde jaar economie-moderne talen. Volgend jaar ga ik een stapje hoger studeren. Dan zal mijn tijd iets kostbaarder worden. Maar nu heb ik er enorm veel zin in. De finale komt dichterbij. Diep vanbinnen voel ik de positieve stress wel. Maar ik zie het al helemaal zitten.4

Konfituur
Om voor het goede doel geld in te zamelen heeft Emilie zich in de keuken gezet. ‘Ik kook heel graag. Samen met mijn mama heb ik konfituur gemaakt. Het was een leuk moeder-dochter momentje. Als extraatje heb ik een eigen logo op mijn potjes geplakt. Ik ben nogal creatief van aard. Aan de buitenwereld wou ik graag tonen, wie de echte Emilie is. Dat kan heel goed met een sterk logo. Ik hou echt met alles rekening, niet waar (lacht).

Foto: Collectie Emilie Brismé

Geef een reactie