Op weg naar de Miss België-kroon? : Daphné Nivelles (20, Sint-Truiden)

Op het eerste zicht zou je de naam Daphné Nivelles in het Waalse gedeelte bij de Miss België-finalisten catalogeren. Maar niets lijkt minder waar. Deze 20-jarige studente orthopedagogie uit Sint-Truiden is een op en top fiere Limburgse. ‘Mijn familie langs vader kant heeft wel degelijk Waalse roots. Maar ik ben in Limburg geboren en getogen. En daar ben ik best trots op”, glimlacht Daphné.  “Ik neem aan deze wedstrijd om verschillende redenen. Al sinds ik een klein meisje was, ben ik trouw op post voor de Miss België-finale. De voorbije jaren was ik heel intensief bezig met de paardensport. Ik droomde er van om hierin carrière te maken. Door een ongeval met mijn paard Eda staat dit eventjes on hold. Na een verblijf van twee maanden in de kliniek en negen maanden revalidatie is topsport helemaal geen garantie. We gaan dit beetje bij beetje terug moeten opstarten. De toekomst lijkt op dat vlak iets onzekerder.”

27 september
De finale van Miss Limburg heeft ondertussen een datum gekregen. Op 27 september stapt Daphné tijdens een Coronaproof show in De Panne op het podium. “Ik begin de kriebels wel te voelen in mijn buik. Maar ik ga met de nodige ambitie naar ginder. Het doel blijft om stap voor stap te werken. Eerst wil ik graag het kroontje van Miss Limburg bemachtigen. Een finaleplaats zou de kers op de taart zijn. Alleen met genoeg werk en inzet kan je er volgens mij raken. Je toekomst bepalen kan niemand van ons. Gelukkig heb ik de steun van mijn mama, mijn papa en mijn zusje Delphine. Zij zijn mijn rots in de branding.’

Mothers Model
Daphné blijkt de liefde voor de mode met de paplepel mee gekregen te hebben. “Mijn mama heeft een eigen kledingwinkel DHANEL. Ik vind het leuk om voor haar model te staan. Het is een echte familiebezigheid. Het is ontspannend heel het proces mee te maken hoe zoiets in zijn werk gaan. Ik vind het wel leuk om met mijn eigen foto’s op Instagram bezig te zijn. Daar kan ik echt mijn eigen ding mee doen.”

Promo in coronatijd
Net zoals haar collegamissen moet Daphné promotie voeren in Coronatijd. Dat lijkt niet zo gemakkelijk zoals het lijkt. “Toch viel het allemaal goed mee”, vertelt Daphné. “Ik ken veel mensen. Dus dat speelt wel in mijn voordeel. Maar toch heb ik mezelf leren kennen. Zo ben ik huis aan huis snoepjes gaan verkopen voor het goede doel hier bij ons in de wijk. In het  begin is dit echt wel spannend. Je weet niet hoe de mensen gaan reageren. Maar het doet me deugd om te zien dat ze mij door dik en dun steunen. Ik heb er veel over bijgeleerd. Je leert  hoe je met mensen moet praten en hoe je moet reageren wanneer je voor een gesloten deur komt te staan. Ik heb regelmatig de zaterdagmarkt hier in Sint-Truiden bezocht om toch maar mezelf aan de mensen te tonen. Dus je ziet: ik heb mijn promotie goed gevoerd (lacht).”

Foto:
Daphné solo: Kevin Swijsen
Kleedje is Atelier EXC en juwelen Victoria Benelux
Je kan op Daphné stemmen via:  MLI16 naar 6665 (1euro per sms / onbeperkt stemmen)

Daphné met paard: Jean-Claude Nivelles

Geef een reactie