Ella Luna

Ella Luna is van vele markten thuis. Zo is er een duet met Ronn Moss, haar eigen Will Tura-cover van ‘Ik mis je zo’ en ga zo maar verder…. Deze West-Vlaamse zangeres valt heus niet in een bepaald hoekje te duwen. “Alleen maar een bepaald genre zingen is niets voor mij. Ik hou van afwisseling en doe verschillende genres in mijn repertoire. Ik zing zowel in het Nederlands, Frans als in het Engels.   Verlang er naar om terug op het podium te staan.

Met Will Tura op tournee
Nu is er een eigen Ella Luna-versie van de Will Tura-klassieker ‘Ik mis je zo’.  Will en Ella Luna blijken oude bekenden van elkaar te zijn.  Het was Will die me ontdekte in ‘tien om te zien’ en me voorstelde aan Jean Kluger, van wie ik m’n eerste platencontract aangeboden kreeg. Will en ik gingen ooit samen op tournee. Ik vond het een zeer grote eer om met hem te mogen samenwerken. Hij werd onlangs tachtig maar hij is en blijft een klasseheer, zowel op als naast het podium. Hij is dan ook één van de allergrootste artiesten, die België ooit heeft gekend. We hebben mijn versie van ‘Ik mis je zo’ aan hem laten horen en hij was razend enthousiast.’

Ronn Moss
Ook Bold & The Beautiful-acteur Ronn Moss is geen onbekende voor Ella Luna. “Drie jaar geleden hebben we elkaar ontmoet in de Blankenbergse show van Luc Caals. Toen al spraken we met elkaar af om ooit eens samen te werken wanneer de kans zich zou voordoen. Ik heb hem terug gecontacteerd toen ik vernam dat hij weer in Belgïe was.  De dag nadien stond hij al met mij in de studio .Samen met Patrick Hamilton,m’n producer en Vincent Pierins werd onze nieuwe song geschreven.  Ronn is een hele lieve en aangename man. Hij is helemaal geen vrouwenversierder zoals in The Bold & The Beautiful hoor….Zo is hij hondstrouw aan zijn vrouwtje. Tussen ons klikt het enorm goed en heb ik er een goeie vriend bij. Toekomstgericht zijn er zeker nog plannen om samen te werken.”

Franse taal
Ella Luna blijkt een voorliefde te hebben voor de Franse taal. “ik heb heel veel volgers uit Franstalige gebieden. Dat gaat van Frankrijk tot Afrikaanse landen zoals Tunesië, Marokko enz. tot zelfs in Canada. Ik heb vroeger ook al een tournee doorheen Frankrijk gedaan met Marc Lavoine. Stiekem droom ik ervan om ooit terug in Frankrijk op de podia te staan. De voorbije jaren heb ik mij dan ook op die markt wat toegelegd. Met deze single, zing ik terug in m’n moedertaal maar ik blijf ook in het Frans verder zingen. De combinatie van beiden lijkt voor mij op dit moment de juiste weg. ‘Ik mis je zo’ wordt overal heel goed onthaald. Het is een  teken om zeker in het Nederlands ook verder te gaan.” Het gaat hard en we zijn al volop bezig met de volgende songs. Zo ben ik heel blij met m’n team dat achter mij staat en me zo steunt.

Foto: Stijn Vandamme

Geef een reactie