Abdou … Weer Opnieuw

Met ‘Weer Opnieuw (Champs Elysées)’ liet Abdou een leuke popsong op de hitparade los. “Ik was werkelijk in shock toen ik hoorde dat ik entree maakte op de op 21ste plek in de Vlaamse Top 50. Laat staan dat ik een week later al een Top 20-plaats zou bemachtigen. De Top 10 lijkt nog ver. Het zou een droom zijn om na Laatste Dans en Hart Van Goud een derde top 10-hit te pakken. Weer Opnieuw is een song, dat op mijn lijf gegoten is. Ik laat bij mijn muziek het buikgevoel spreek. Op de Abdou-barometer scoort Weer Opnieuw heel hoog. Er zit zowat alles in waarbij ik me goed voel. Weet je … ik pin me niet meer vast op een bepaald genre. Met mijn team focus ik me vooral op muziek waar ik een goed gevoel bij heb.”

2019
Opvallend was dat heel veel van de Abdou-liedjes uit 2019 komen. “Vorig jaar hebben we keihard gewerkt aan onze muziek. Wij hebben veel song, die ‘pizzaklaar’ zijn om de wereld ingestuurd te worden. Alleen moeten ze nog aangevuld worden met de juiste feeling.  Normaal gezien was de release voor Weer Opnieuw vroeger gepand. Door allerlei omstandigheden is het iets later gebeurd. Maar hoedanook wou ik dit liedje voor het einde van augustus gerelased zien. Al was het de 31ste. Het moest en zou gebeuren voor het einde van deze maand.”

POP-song
Opvallend is dat Abdou een videoclip heeft gelanceerd met zijn alterego in pop-vorm. ‘Ik was met mijn platenfirma aan het kijken hoe we in Coronatijd een leuke creatieve videoclip konden maken. Persoonlijk ben ik er altijd voor te vinden om verschillende kunstvorm met elkaar te combineren. Ineens kwam Hansbert Vanhove met het idee op de proppen om een Amerikaans productiehuis te contacteren. Zij konden ‘Abdou’ in popvorm maken. Geloof me … Toen ik de clip voor het eerst zag, was ik bijzonder verrast. Die kerel lijkt echt wel op mij (lacht). Alleen heeft hij zich geschoren … en ik niet.. Het belangrijkste is dat de Abdou-feeling erin zit. Die kerel heeft een een zekere attitude. I like it. Deze videoclip is een POP-song in de letterlijkste zin van het woord. Daar zal het ook niet bij blijven. Ik ben van plan om nog veel meer dingen te doen om mensen te engageren naar mijn muziek toe. Zo komt er een wedstrijd waarbij mensen een mooie prijs kunnen winnen van 250 euro door … te dansen. Maar daarover later meer.’

U kan de clip bekijken:

Foto: Collectie Abdou
Filmpje: YouTube

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.