Op weg naar de Miss België-kroon? : Daphné Vandenbossche (24, Hooglede)

Kansen grijpen, die op je pad komen.  Het is meer dan ooit het motto van Daphné Vandenbossche. Eén van de West-Vlaamse kandidates in de zoektocht naar de opvolgster van Celine Van Ouytsel. Is Daphné op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. “What doesn’t kill you, makes you stronger, is één van mijn belangrijkste lijfspreuken. Ook al kom je tegenslagen in je leven tegen. Ergens is er wel een lichtpuntje dat ieder van ons zijn of haar dromen najagen. Waar een wil is, is een weg. Ik ben nu 24 jaar. Het is de laatste keer, dat ik de sprong kan wagen in het Miss België-bad. Ik sta steviger dan ooit in mijn schoenen. Nu is de tijd rijp om het te doen”, vangt Daphné het gesprek aan. ‘De Daphné van 5 jaar geleden was niet klaar om een avontuur van deze grootte aan te gaan. Maar ik ben ontzettend ambitieus om er het beste van te maken.”

Psychotherapie en communicatie
Toekomstgericht ligt het plan van Daphné al helemaal klaar. Ze wil graag een combinatie tussen een job van psychotherapeute en die van communicatiemanager. ‘Ik heb net mijn studies achter de rug. Vanaf september is het mijn bedoeling om mijn weg in de arbeidsmarkt te zoeken. Daarbij mik ik op twee pijlen. Enerzijds wil ik graag mijn weg als zelfstandige psychotherapeute zoeken in combinatie met een job als communicatiemanager. Deze twee façetten maken deel uit van mijn persoonlijkheid. Ik wil de juiste combinatie vinden tussen beiden om carrièregericht mijn weg te vinden.”

Ongeval
Drie jaar geleden veranderde een ongeval het leven van Daphné volledig. ‘Twee belangrijke mannen uit mijn leven hebben toen een zwaar ongeval gekend. Mijn toenmalige vriend en mijn papa zijn hierdoor verlamd geraakt. Dat raakt je echt wel heel diep. Gelukkig hebben alle tegenslagen onze band nog sterker gemaakt. Nog steeds ben ik met hem vier handen op één buik. Ondanks de situatie heb ik hem en mijn papa alles van mezelf gegeven om hen gelukkig te maken.  Mijn mama is tijdens deze campagne mijn grote rots in de branding. Ze steunt me door dik en dun waar ze kan. Kortom: What doesn’t kill you, makes you stronger. Meer dan ooit is dit mijn motto. Ja, ik wil hogerop in het leven. Carrière maken is heel belangrijk. Daarom was ik ook met mijn Master Communicatiewetenschappen gestart.’

Fotograaf: Maurice Claes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.