Op weg naar de Miss België-kroon? : Tatjana Kouzovkov (20, Gent)

From Gent and a little bit Russia with love. In enkele woorden is dit de omschrijving van de 20-jarige Gentse studente industrieel ingenieur Biowetenschappen Tatjana Kouzovkov . Omdat ze wel eens houdt van een out-of-the-box challenge, waagt ze zich aan een avontuur dat haar misschien naar het Miss België-kroontje kan leiden. “Weet je … ik vind van mezelf niet dat ik het typische Missenmeisje ben. Zo voldoe ik helemaal niet aan het clichébeeld van een doorsnee Miss”, vangt Tatjana het gesprek aan. “En net daarom wil ik mijn kans maar al te graag wagen.  Waarom zou ik niet aan de wereld kunnen tonen: “Kijk mensen, hier ben ik? Ik heb dingen in mijn mars, die mogen getoond worden.”

Tatiana en Tatjana
Eén van de grootste voorbeelden van de Gentse Tatjana blijkt ex-Miss België Tatiana Silva te zijn. “Mijn ultieme droom blijft om nieuwsanker te worden. Daarvoor moet je een gezonde algemene kennis hebben. Ik ben iemand, die heel veel bezig is met de natuur. En met mijn richting industrieel ingenieur Biowetenschappen kan ik de richting uit gaan van farmacie. Daar gaat mijn interesse ook naar toe. Hiermee kan je immers veel goeds doen en mensen helpen. Je ziet dat ik een breed pallet aan interesses heb  Eén van mijn grootste voorbeelden blijft Tatiana Silva. Zij is uitgegroeid tot iemand, die het weerbericht mocht presenteren. Dat wil toch zeggen dat je iets kan bereiken als je er keihard je best voor doet.”

Rusland
De naam Kouzovkov klinkt niet zo Vlaams als Janssens of Peeters. “Dat klopt”, glimlacht Tatjana. “Ik ben half Belgisch – Half Russisch. Mijn papa is van Russische oorsprong. In het begin van mijn Missenavontuur heb ik hierop negatieve reacties gekregen. Daar heb ik geleerd om me over te zetten. Mensen denken er blijkbaar niet bij na vooraleer ze zulke reacties op het internet posten. Er zit een mens achter elke naam. Dat kan kwetsend worden. Ja, ik heb Russische roots. Tijdens de Coronatijd verbleef mijn oma 3 maanden bij ons ‘in lockdown’. Ze mocht immers niet terug naar land. Van zodra het mocht, hebben we haar met de auto naar de Russische grens gebracht. Beschouw mij als een vrouw met ambitie. Ik ben méér dan ooit klaar om aan de wereld te tonen wie ik ben. Het moment is er rijp voor.”

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie