The Bake Off-world van Lorentia Veppi

Vorige week mocht de Italiaans-Limburgse Lorentia Veppi een bekende Vlaming uitdagen in het Coronaproof Bake Off @ Home. Maar hoe kijkt deze leerkrachte zelf terug op haar Bake Off Vlaanderen-avontuur van enkele jaren geleden. ‘Ik heb heel goede herinneringen aan Bake Off Vlaanderen”, vangt Lorentia het gespek aan. “Wanneer ik de begintune van het programma hoor, overvalt er me een gevoel van nostalgie. Ik zou het onmiddellijk terug doen omdat ik toch heel veel fijne mensen dankzij het programma heb leren kennen. Ook krijg je rechtstreekse feedback van enkele specialisten. Dan weet je meteen of je goed bezig bent of niet. Wanneer het negatief was, leer je er enorm veel uit. Wanneer het positief was, kwam je in de zevende hemel terecht.”

Met Lorentia aan tafel
Lorentia blijkt heel actief te zijn op sociale media met haar culinaire creaties. “Vooraleer ik aan Bake Off deelnam, was ik reeds als foodblogster actief met Lorentia’s Table”, gaat ze rustig verder. “Alleen heeft Bake Off alles in een stroomversnelling gebracht. Je merkt duidelijk aan je Instagrampagina dat Bake Off een bepaald publiek aanspreekt. Door een verschijning op televisie, merk je dat mensen je gaan opzoeken en je willen volgen. Ik ben nu zelfstandige in bijberoep. Mensen kunnen nu ook de Italiaanse keuken bij mij proeven.  Voor de Coronatijd waren het vooral feestjes. Tijdens de Coronaperiode kwamen er toch ook heel wat kleinere bestellingen bij mij binnen voor een beperkter doelpubliek.  Je merkt duidelijk aan je Instagrampagina dat Bake Off een bepaald publiek aanspreekt. Door een verschijning op televisie, merk je dat mensen je gaan opzoeken en je willen volgen.”

Op school …
Toen ik Lorentia bij de persvoorstelling enkele jaren geleden interviewde over haar deelname aan Bake Off Vlaanderen, vertelde ze me dat ze op school zouden schrikken dat ze zo actief was met het bakken. “Zowel de directie als de leerlingen waren razend enthousiast over mijn deelname aan dit programma. Wanneer ik een taart bak of cupcakes maak, neem ik er regelmatig mee naar school. Dan mogen ze ook eens proeven van hetgeen ik heb gemaakt. Geloof me, dat ziet iedereen zitten (lacht).”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie