The Bake Off-world van Peter Slight Jr.

Eén van de opmerkelijkste figuren uit het derde seizoen Bake Off Vlaanderen was Peter Slight Jr. Deze Oostendenaar miste op een haar na de finale. Nu mag hij Simonneke (alias Marleen Merckx) uit Thuis uitdagen om zijn Hot Crusts Pastries te maken. Hoe zou het nu met Peter zijn?
‘Met heel veel liefde blik terug op mijn Bake Off Vlaanderen-avontuur. Zeker omdat ik het verhaal van mijn vader hierin een plaats mocht geven. Bovendien mag ik mijn huwelijksaanzoek niet  vergeten.  Toekomstgericht kreeg ik door Bake Off Vlaanderen de kans om me als hobbybakker verder te kunnen verdiepen in de wereld van het bakken. Niemand neemt mij al deze ervaringen nog af. Ik krijg nu de kans om bakdemonstraties te geven. Ook de reacties na het programma waren bijzonder hartverwarmend. Dat doet een mens als ik enorm veel deugd. Het betekent toch dat de mensen jouw bakkunst appreciëren. Prestatiegewijs was ik vooral heel blij dat ik de technische proeven juist had uitgevoerd.”

Bake Off @ Home
“Ook ik heb tijdens de Coronatijd meer gebakken”, glimlacht Peter. “Alleen heb ik me niet gewaagd aan de extremere nieuwigheden. De eenvoudige bakkunst tot in de puntjes beheersen heb ik veel harder leren appreciëren. Zo nu en dan eens een goed suikerbrood bakken. Meer hoeft dat echt niet te zijn.  In het prille begin van onze ‘lockdown’ heb ik me wel eens gewaagd aan brood van zuurdesem. Dat heb ik aan de kant geschoven van zodra het iets drukker werd in mijn agenda. Bakken betekent nog altijd voor mij genieten. Ik bak nu meer voor mezelf dan voor anderen. Na Bake Off Vlaanderen kreeg ik heel wat bestellingen binnen. Maar dat ben ik beginnen te weigeren. Op den duur was ik meer bezig met te bakken voor iemand anders dan voor mijn eigen familie. Het plezier in het bakken moet nog altijd centraal blijven staan.”

Theehuisje
Na zijn Bake Off-avontuur droomde Peter luidop van een eigen Engels theehuisje. “Mijn droom is nog altijd aanwezig. Maar first things … first. Eerst gaan mijn verloofde en ik ons huwelijk plannen. Daarna zien we wel. In deze onzekere tijden lijkt niets nog zeker. Op dit moment ben ik blij dat ik de stap nog niet heb gezet. Maar ach, aan dromen is niets verkeerd. Toekomstgericht voel ik dat er zeker mogelijkheden zijn. Alleen blijft het wachten op het juiste moment.”

Bake Off @ Home met Peter Slight Jr. : Woensdag 17 juni op VIER om 21u35

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.