Karen Jansen: BOBO-gezicht vanuit ‘eigen hof’

De bevallige Karen Jansen leerde ik kennen tijdens de voorbije Miss België-campagne. Deze Lommelse stootte door tot de grote finale in De Panne. Het kroontje was niet voor haar … Maar toch … Enkele maanden later schoot ze wel de hoofdvogel af in de zoektocht naar het BOBO-gezicht. “Ik had enorm hard genoten van Miss België. Na mijn stage begon het diep in mij wat te kriebelen om nog eens mijn kans te wagen. De zoektocht naar het BOBO-gezicht leek me op het lijf geschreven. Daar waren trouwens nog andere Miss België-finalisten, die zich wilden smijten. Toen ik mijn naam als kersvers BOBO-gezicht te horen kreeg uit de mond van Céline Van Ouytsel, deed het me wat. Omdat ik haar al kende van Miss België, gaf me dat een bijzonder gevoel. Ik was alleszins blij om haar nog eens terug te zien.”

Fotoshoots in eigen hof
“BOBO-gezicht worden zou ik niet meteen een pleister op de wonde durven noemen”, vertelt Karen. “Ik geniet van elke moment dat ik mezelf als ambassadrice voor deze winkel mezelf kan tonen. Zo krijg ik de kans om modeshows te lopen naast enkele grote namen zoals Véronique De Kock. Dat zijn unieke ervaringen, die ik met me meedraag. Ik heb er al ééntje achter de rug. Omwille van de Coronacrisis weet ik niet of de andere zullen doorgaan. Maar stiekem hoop ik alleszins van wel. Regelmatig krijg ik van hen outfitjes opgestuurd. Dan treden mijn mama en ik in actie met een ware samenwerkende vennootschap. Fotoshoots in eigen hof, meer moet dat niet zijn.”

Sterfotograaf mama
De mama van Karen Jansen neemt in quarantaine/lockdowntijd de rol van fotograaf op zich. “Ik ben nogal perfectionistisch qua aard en helemaal niet snel tevreden”, glimlacht Karen. “Mijn moeder had er eerst schrik voor om de rol van fotograaf op zich te nemen. Maar met de nodige tips groeit ze razendsnel. Per outfitje dat ik draag neemt ze er een kleine driehonderdtal. Je ziet ze elke dag opnieuw verbeteren. En geloof me: ondertussen heb ik alle hoeken van onze tuin al gezien. Dat heeft al bijzondere fraaie plaatjes opgeleverd.”

Van meisje tot vrouw
Iedere kandidate leert zienderogen bij tijdens een groot traject zoals Miss België. “Ik ben daar echt gegroeid als persoon. Zo ben ik een beetje geëvolueerd van meisje tot vrouw. Voor mezelf ben ik heel gelukkig dat ik dit heb mogen meemaken. Momenteel studeer ik nog. Een diploma halen staat bovenaan mijn lijstje. Maar ik zeg zeker geen neen tegen leuke foto-opdrachten. Gewoonweg omdat ik het ontzettend leuk graag doe.”

Foto: Collectie Karen Jansen

 

Een gedachte over “Karen Jansen: BOBO-gezicht vanuit ‘eigen hof’

Geef een reactie