Op weg naar de Miss België-kroon? : Pauline Noyen (26, Evergem)

Ze noemt zichzelf een meisje dat van vele markten thuis is. Maar voor de Evergemse 3d artist Pauline Noyen slaat de klok stilaan vijf voor twaalf. Vandaagstaat ze ‘op haar verjaardag!!’ als trotse vertegenwoordiger van de provincie Oost-Vlaanderen op het podium van de Miss België-finale. “Eerst denk je … ‘Het duurt nog enorm lang’. Op een bepaald momenten starten de repetities. Pas dan komt het echte finalegevoel om de hoek piepen. Inclusief de bijhorende zenuwen”, glimlacht Pauline wanneer we haar polsen naar haar Miss België-ambities. “Weet je … ik probeer vooral niet te stressen naar de finale toe. Dat is niet altijd evident. Voortdurend ben je met iets bezig en spookt er iets rond je hoofd. Dat gaat zo 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 dagen lang. Miss België kruipt in je lijf. Het is de eerste keer dat ik een uitdaging aanga, waarop ik geen controle heb over het eindresultaat. Wanneer je goed studeert bij een examen, is de kans ook groot dat je een mooi resultaat krijgt. Hier hangt je lot vast aan het oordeel van andere mensen. Meer doen dan mijn best kan ik niet. Ik haalde altijd het maximum eruit. We zien wel waar het schip strandt. Ja, ik ben een perfectioniste. En ja, ik leg mijn lat ook steeds hoger en hoger. Maar ik slaap nog goed, ik eet nog goed en ik ben een gelukkig meisje. Zolang je gezondheid er niet onder lijdt, is er niets mis met perfectionisme. Dan is alles onder controle.”

Meisjes versus jongens
“Ik ben van vele markten thuis”, gaat Pauline verder. “Karakterieel ben ik een heel divers persoon. Ik switch gemakkelijk tussen een groep vol jongens of een groep meisjes. Zo studeerde ik ooit woordkunst-drama tussen allemaal vrouwen. Toen ik professioneel als 3d artist mijn weg wou zoeken, zat ik weer helemaal in een klas vol jongens. Nieuwe werelden opzoeken doe ik heel erg graag. Dat maakt deel uit van wie ik als mens ben.”

U kan op Pauline stemmen door MB21 door te sms’en naar 6665 (1 euro per sms)

Foto: Collectie Pauline Noyen

Geef een reactie